Autor Téma: Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11  (Přečteno 306 krát)

Ondřej Pěnička

  • OK JGB 91
  • Řídící VACC-CZ
  • ****
  • Příspěvků: 133
  • Karma: 5
Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
« kdy: 08.10.2017 17:59:59 »
  • 0
  • 0
  • Na doporučení PB jsem vyzkoušel Carenado Beechcraft B1900, který funguje s X-Plane defaultní GNS530 navigací. Musím říct, že jsem velmi spokojen, dá se s tím přiměřeně lítat VFR i IFR. Jediné na co jsem nepřišel, ani nikde nevyčetl z manuálu, zda se dá v té GNS530 zadávat FPL i s airways. Umím naklikat celou IFR trasu včetně SID / STAR, ale neumím jednotlivé body na trati propojit airways, pouze DCT. Jelikož jsem nikde nenašel jak to udělat, předpokládám, že to GNS530 neumí, ale předtím jsem se chtěl ještě zeptat, jestli náhodou na to někdo nepřišel.

    Vladimir Linek

    • Pilot CEFv
    • **
    • Příspěvků: 591
    • Karma: 18
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #1 kdy: 08.10.2017 18:06:45 »
  • 0
  • 0
  • Ahoj, stavajici Garmin 430/530 neumi zadavani airways. I G1000 to umi od nejake verze vys...
    Keep  'Em Flying!

    Ondřej Pěnička

    • OK JGB 91
    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 133
    • Karma: 5
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #2 kdy: 08.10.2017 18:10:57 »
  • 0
  • 0
  • Díky za rychlou odpověď. Předpokládám, že na VATSIMU tím pádem nemají řídící až takový problém zkousnout tu routu DCT, je tak?

    Vladimir Linek

    • Pilot CEFv
    • **
    • Příspěvků: 591
    • Karma: 18
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #3 kdy: 08.10.2017 18:16:07 »
  • 0
  • 0
  • To je otazka na ty ridici :) Za sebe muzu rict, ze do flightplanu napisu trat, kterou zvladam (napr. vor-vor), a zatim me nikdo plantaznikem nenazval...
    Keep  'Em Flying!

    Pavel Brodský

    • Global Moderator
    • *****
    • Příspěvků: 7 646
    • Karma: 144
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #4 kdy: 09.10.2017 10:05:30 »
  • 0
  • 0
  • No takhle - ono ani reálná GNS 530 / 430 neumí airways! Takže i v reálu se tam ťukají point-by-point tratě (teda, ono to tam jde nahrát i z paměťové karty). Takže žádné DCT a pěkňě ťukat :) S B1900 stejně nepoletíš přes půl evropy, a na ty běžné 300NM přeskoky to máš za 5 minut hotové...

    Nebo tam prostě naimportuj X-Plane letový plán - většina solidních plánovacích software do něj umí route vyexportovat (mnou používané PFPX i vRoute oboje v pohodě). Uloží se to do "D:\X-Plane 10\Output\FMS plans" a poté v GNS na stránce FPL 2 si ten plánek můžeš vybrat a načíst. To je defakto alternativa k tomu, když si ten plánek v reálu přineseš na SD kartě.

    Stejně tak si můžeš tebou vytvořený FPL uložit přes rozhraní GNSky (stejně jako v reálu), opět do této složky.

    PB

    Ondřej Pěnička

    • OK JGB 91
    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 133
    • Karma: 5
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #5 kdy: 09.10.2017 10:46:28 »
  • 0
  • 0
  • Dík Pavle, zkusím. Mimochodem ještě jednou dík za to doporučení na Carenado B1900, to letadýlko je prostě na tyhle "přeskoky" super. A mně dlouhé lítání nebaví, radši dám pět startů a přistání než u toho sedět a čumět na oceán pod sebou :)

    Vladimir Linek

    • Pilot CEFv
    • **
    • Příspěvků: 591
    • Karma: 18
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #6 kdy: 09.10.2017 18:21:45 »
  • 0
  • 0
  • No takhle - ono ani reálná GNS 530 / 430 neumí airways!

    No takhle -- pane kolego, vzdyt pisu Garmin a ne X-Plane. Ja XP11 stale nemam ;-)
    Keep  'Em Flying!

    Ondřej Pěnička

    • OK JGB 91
    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 133
    • Karma: 5
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #7 kdy: 09.10.2017 19:31:22 »
  • 0
  • 0
  • A tady ukázka jak se lítá s Carenado B1900

    Petra Ondráčková

    • Global Moderator
    • *****
    • Příspěvků: 2 050
    • Karma: 113
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #8 kdy: 09.10.2017 20:01:57 »
  • 1
  • 0
  • A tady ukázka jak se lítá s Carenado B1900

    Ty lítáš s Cessnou výkruty  :o ?

    Ondřej Pěnička

    • OK JGB 91
    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 133
    • Karma: 5
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #9 kdy: 09.10.2017 20:39:36 »
  • 0
  • 0
  • Sakrys postoval jsem to z mobilu a neni to cessna ale B1900

    Jindřich Machalínek

    • Administrator
    • *****
    • Příspěvků: 3 795
    • Karma: 36
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #10 kdy: 09.10.2017 22:25:02 »
  • 0
  • 0
  • A tady ukázka jak se lítá s Carenado B1900
    Tak to je post roku! :D
    Takový lepší joystick: http://www.realsim.cz/

    Jakub Kolář

    • VATSIM Supervisor
    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 1 884
    • Karma: 44
    Re:Garmin GNS530 a Carenado B1900 v X-Plane 11
    « Odpověď #11 kdy: 10.10.2017 13:30:23 »
  • 0
  • 0
  • Brno je tak vzdálená osada že leží na druhé polokouli no  :)