Autor Téma: parametry herniho PC  (Přečteno 243 krát)

Vladimír Hotovec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: 0
parametry herniho PC
« kdy: 15.10.2017 21:47:51 »
  • 0
  • 0
  • Zdravim vsechny,
    pokracuji ve svem projektu domaciho kokpitu a pohyblive platformy. Rad bych se zeptal mistni komunity na nazor ohledne parametru PC, vhodneho pro beh simulatoru, v mem pripade to bude P3D. Cas od casu zde probehne diskuze, co se hodi a co ne, proto chci debatu zase po nejake dobe ozivit. Vzhledem k tomu, ze uz nyni nejsem zarytym zastancem nakupu komponentu a skladani PC doma (tak jako zamlada), ale pro usporu casu a nervu preferuji nakup hotove sestavy, nasel jsem na Alze PC sestavene takto:
    Intel Core i7 7700 Kabylake 4.2GHz, Intel B250, RAM 32GB DDR4, NVIDIA GeForce GTX1070 8GB, SSD 480GB, HDD 2x 3TB, Windows 10 64-bit 
    Poradite, co od teto sestavy cekat? Uvitam kazdou radu nebo tip. Diky.

    Vladimír Hotovec

    • Newbie
    • *
    • Příspěvků: 18
    • Karma: 0
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #1 kdy: 15.10.2017 21:55:35 »
  • 0
  • 0
  • ... pripadne co rikate na tuto sestavu?

    Alza LittleMonster GTX1080Ti
    Intel Core i7-7700K Kaby Lake 4.5GHz, Intel Z270, RAM 32GB DDR4, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, NVMe M.2 SSD 500GB + HDD 3000GB, Windows 10 64-bit

    Eduard Horak

    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 173
    • Karma: 4
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #2 kdy: 15.10.2017 22:30:22 »
  • 0
  • 0
  • <offtopic><flame>
    U obou sestav se mi porad dve veci nezdaj, jen nevim ktery to jsou :D
    </flame></offtopic>

    Prokop Lamser

    • Global Moderator
    • *****
    • Příspěvků: 457
    • Karma: 25
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #3 kdy: 15.10.2017 22:38:55 »
  • 0
  • 0
  • No, to je docela složitý. Obecně bych asi od takové sestavy nečekal nic, než brutální výkon, což je právě to, čeho umí P3D v4 vrchovatě využít. I s o dost horším železem ale dosáhneš parádního výsledku.

    To EH: Ne každý je ujetý ajťák, jenom šílenec by si na tohle dával Linux...

    Eduard Horak

    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 173
    • Karma: 4
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #4 kdy: 15.10.2017 22:53:28 »
  • 0
  • 0
  • Ja ze jsem silenej?  :o :-[

    Prokop Lamser

    • Global Moderator
    • *****
    • Příspěvků: 457
    • Karma: 25
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #5 kdy: 15.10.2017 23:05:14 »
  • 0
  • 0
  • Čekal jsem, že víc tě za srdce chytne ten "ajťák", ale dobře...  ;D

    Jakub Kolář

    • VATSIM Supervisor
    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 1 906
    • Karma: 45
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #6 kdy: 15.10.2017 23:50:41 »
  • 0
  • 0
  • Šílenej, kdo proboha začíná větu lomítkem několikrát za večer, takže si ji pak přečtou všichni Evropští ATC #ATC chat

    K sestavě, intel minulý týden vydal nové procesory Coffe lake (osmá generace), myslím že jediná sestava s nimi je tato:
    https://www.alza.cz/alzapc/alza-battlebox-gtx1080ti-overclocked-d5123760.htm?o=2
    Nesporná výhoda je ve větším počtu jader. Případně se zkus podívat po nějakém jednoduše přetaktovatelném (na konci má k a základní deska musí mít v názvu Z nebo X), hodí se to.

    Dále pokud to má být čistě na simulátor 32GB RAM je velký overkill, osobně mám 16 (a velmi podobný HW) a ještě nikdy jsem je nenaplnil, P3D si v těch nejnáročnějších podmínkách vezme tak 3GB.

    Co se GPU týče 1070 je pro P3D (X-cosi 11) na hranici (tu svou mám přetaktovanou o 500 MHz a na letišti s dynamickými světly a zataženou oblouhou je na svých limitech), pokud bys měl možnost a finance, zkus radši GTX 1080, nebo 1080 Ti.

    EDIT: Víš že Alza ti tebou vybrané komponenty za myslím 1 Kč poskládá do PC, takže nemusíš kupovat jen jejich sestavy? :)
    « Poslední změna: 15.10.2017 23:55:05 od Jakub Kolář »

    Vladimír Hotovec

    • Newbie
    • *
    • Příspěvků: 18
    • Karma: 0
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #7 kdy: 16.10.2017 20:27:00 »
  • 0
  • 0
  • Ahoj,
    diky za rady. Ano, brutalni vykon je to, co cekam. Kdyz se rozhlednu po diskuzich kolem tak vetsinou ctu, ze zadne zelezo neni tak dobre, aby mohlo P3D "plne uspokojit". A taky chci aby to, co koupim, aspon chvilku vykonove vydrzelo. A kdyz uz mi tak krasne radite, co monitory? Bylo by nejake doporuceni nebo tady uz je vlastne jedno, po cem sahnu?

    Jakub Kolář

    • VATSIM Supervisor
    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 1 906
    • Karma: 45
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #8 kdy: 16.10.2017 20:35:58 »
  • 0
  • 0
  • Pokud budeš mít GTX1070, tak doporučuji max 1 Full HD monitor, víc na lepší detaily nedá, viz jak píšu výše, nicméně jestli budeš mít GTX1080 Ti klidně jdi do 4k, větší rozlišení má výhodu v tom, že nepotřebuje tak velké vyhlazování hran, neb už ho "má nativně".

    Jindřich Machalínek

    • Administrator
    • *****
    • Příspěvků: 3 804
    • Karma: 37
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #9 kdy: 17.10.2017 01:55:57 »
  • 0
  • 0
  • Pokud budeš mít GTX1070, tak doporučuji max 1 Full HD monitor, víc na lepší detaily nedá, viz jak píšu výše, nicméně jestli budeš mít GTX1080 Ti klidně jdi do 4k, větší rozlišení má výhodu v tom, že nepotřebuje tak velké vyhlazování hran, neb už ho "má nativně".
    Nesouhlasím. 1070 stačí na 3 monitory úplně v pohodě. Ani neprohodí vítr větrákama. P3D furt potřebuje hlavně brutální výkon procesoru. Máme na 5xfullHD dvě 1080 a nemaj co dělat. Procesor ale je uplně v <|> ... Zkoušel jsem ale SW, který GPU umí využít a tam jsme jinde (DCS). To je frkot!
    FSX či P3D jakékoliv verze je 100% závislý na procesoru, ne na GPU. Tečka.
    Takový lepší joystick: http://www.realsim.cz/

    Jakub Kolář

    • VATSIM Supervisor
    • Řídící VACC-CZ
    • ****
    • Příspěvků: 1 906
    • Karma: 45
    Re:parametry herniho PC
    « Odpověď #10 kdy: 17.10.2017 08:31:15 »
  • 0
  • 0
  • Citace
    P3D furt potřebuje hlavně brutální výkon procesoru.

    Jindro, tady se bavíme o V4, ne o těžce zastaralé, 32bitové V3  :P

    edit: rychlej screen o využití GPU když se 747 stojím pod lampou dynamického světla (které skutečně svítí do kokpitu) a rozsvítím všechna svá vnější světla.
    « Poslední změna: 17.10.2017 08:40:47 od Jakub Kolář »