Stránka 10 z 16

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:25 dub 2012, 10:34
od oupa
[quote="Pavel"]Díky, prověřím. A ten call Vítejte na palubě se pouští kdy? Někdy po nahození? Ten neslyším vůbec.
[/quote]
Jakmile vypneš parking brake.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:25 dub 2012, 11:09
od JKol
Vítejte na palubě se spouští po odparkování parking brake, neboť díky tomu neslyším letištní obsluhu, která provádí vytlačení...
Nešlo by to nějak předělat, třeba až při zapínání motorů?

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:25 dub 2012, 11:12
od oupa
Nešlo, ale můžeš si to ztlumit.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:25 dub 2012, 14:29
od Nathaniell
[quote="CSA544"]Vítejte na palubě se spouští po odparkování parking brake, neboť díky tomu neslyším letištní obsluhu, která provádí vytlačení...
Nešlo by to nějak předělat, třeba až při zapínání motorů?[/quote]
Podle mě by to šlo, kdyby sis upravil ten zvukový soubor tak, že by byla první část ticho (třeba minuta) a potom se to teprv rozjelo. Mezitím by tě vytlačili.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:25 dub 2012, 15:25
od marenadl3
Já prozměnu lítám s vypnutými zvuky od Šemíka (raději, kdyby ATC něco říkal)... :)

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:25 dub 2012, 16:12
od oupa
[quote="Nathaniell"][quote="CSA544"]Vítejte na palubě se spouští po odparkování parking brake, neboť díky tomu neslyším letištní obsluhu, která provádí vytlačení...
Nešlo by to nějak předělat, třeba až při zapínání motorů?[/quote]
Podle mě by to šlo, kdyby sis upravil ten zvukový soubor tak, že by byla první část ticho (třeba minuta) a potom se to teprv rozjelo. Mezitím by tě vytlačili.[/quote]

Jo, to je rozumný kompromis.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:25 dub 2012, 16:47
od marenadl3
[quote="oupa"][quote="Nathaniell"][quote="CSA544"]Vítejte na palubě se spouští po odparkování parking brake, neboť díky tomu neslyším letištní obsluhu, která provádí vytlačení...
Nešlo by to nějak předělat, třeba až při zapínání motorů?[/quote]
Podle mě by to šlo, kdyby sis upravil ten zvukový soubor tak, že by byla první část ticho (třeba minuta) a potom se to teprv rozjelo. Mezitím by tě vytlačili.[/quote]

Jo, to je rozumný kompromis.[/quote]
Ale zase po vytlačení už zádaš o instrukce k pojíždění... Tak bys musel ještě čekat než to Šemík přehraje :)

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:25 dub 2012, 16:56
od oupa
No já mám na hlavě headset a Ivoš mluví do repráků. To mě vůbec neruší...

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:05 čer 2012, 17:08
od Kuba5
Ahoj, dřív mi šly všechny zvuky cabin crew a teď u ifly jen když pojíždím na rwy, připravení ke vzletu a pak jen po přistání. Vůbec se mi nespustí descent a landing. Díky.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:05 čer 2012, 18:44
od oupa
To se mi nechce věřit, že by jakékoliv Šemíkovo problémy byly takhle specifické pro nějaký addon...

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:05 čer 2012, 19:01
od Kuba5
No těžko říct, ale co spouští (jaký offset) tyhle hlášení? Vím jen pár, ale nevím právě co spustí descent a landing. Navíc se mi ani status na descent a ani na landing nikdy nezmění, pořád jen cruise až do přistání.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:05 čer 2012, 19:10
od Pavel
No specifický na addon to je, mě to u MDčka hlásí before takeoff jakmile nahodim :-) Ale už jsem si zvykl.

PB

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:05 čer 2012, 20:53
od oupa
No konkrétně z cruise na descent to přejde jakmile se sníží výška o tuším 1500 ft pod nastavený cruise level. Proto se mi to nezdá.

To že u MD se rozsvěcí offset pro landing lights někdy jindy, než když je rozsvěcí pilot bohužel nejsem schopen vyřešit (a vlastně ani nechci).

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:05 čer 2012, 21:52
od Kuba5
Letěl jsem s ifly a fakt to na descent nepřešlo, proč to nevim.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:05 čer 2012, 22:31
od JKol
Jednou jsem měl podobej problém, když jsem přemýšlel proč, tak jsem si všiml, že místo 35000 jsem do Šemíka dal 3500 a proto mi to nezahlásilo klesání.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:06 čer 2012, 13:30
od Kuba5
To by možná mohlo být ono, možná se tam z vatsimu dalo automaticky FLXXX.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:06 čer 2012, 13:43
od Schindler
[quote="Kuba5"]To by možná mohlo být ono, možná se tam z vatsimu dalo automaticky FLXXX.[/quote]

No, Já používám FSInn. Když odešlu letový plán, tak musím pak v Šemíkovi doplnit "nuly", protože se to pro FSInn bere jako "FL" a Šemík jako "altitude" (nebo je to tam alespoň napsáno). Takže si to zkontroluj a tohle by mohl být ten problém. Pak to zkus a napiš výsledek.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:06 čer 2012, 18:10
od Kuba5
Tak to bylo tim. Díky.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:09 čer 2012, 09:53
od TomSoucek
přátelé nejde mi stáhnout Šemík z ČSAV a když se snažím pustit verzi 36, tak mi to hází tuto chybu

http://imageshack.us/photo/my-images/404/chybab.jpg/

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:09 čer 2012, 10:00
od oupa
Verze 36 je asi tak 5 verzí stará, aktuální (a jediná použitelná) je 41.
Stáhnout to lze v pohodě: http://www.csavirtual.cz/cs/vyukove-cen ... /148-semik

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:09 čer 2012, 10:03
od TomSoucek
no jo. já to hledal v média/download. tam je ještě ta stará verze. díky

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:09 čer 2012, 10:09
od oupa
Díky, chybu v download centru jsem opravil.

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:18 čer 2012, 18:33
od marenadl3
O5 dotááz. Stoupám, ale Šemík mi stále hlásí střídavě: \"Report position OK\" a \"Warning: Pilot not verified on network\".
Už se to tady sice řešilo, ale teď je doba, kdy prostě nemůžu restartovat Šemík. Dík.
Co tedy s tím?

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:18 čer 2012, 19:03
od kopcimek
Normální stav..

ČSAV Šemík

PříspěvekNapsal:18 čer 2012, 19:26
od oupa
Pokud Šemík (přesněji řečeno serverová aplikace) nenalezne ID pilota v aktuálním logu VATSIMu, ať již je důvod jakýkoliv, tak zobrazí varování. Pokud jsi v tu chvíli připojen k síti, můžeš varování s klidem ignorovat. Navíc, varování se dají vypnout v nastavení, a to za běhu.