Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By dusty
#99551
Ahoj,

precetl jsem si informace pro novacky, registroval se na VATSIM, naistaloval SB4, pripojil se k VATSIM: EUROPE-CE, a jediny ATC co vidim v seznamu je EURS_FSS (135.55). Cekal jsem, ze v seznamu uvidim LKPR_TWR, LKPR_INFO apod. At ladim jakekoliv frekvence, nikde se nic neozyva a vsude mi pise \"Transmitting on: frekvence (text only)\". Kde delam chybu? Poradi nekdo, co mam kde nastavit?

Diky moc
Uživatelský avatar
By George_L
#99552
[quote="dusty"]Ahoj,

precetl jsem si informace pro novacky, registroval se na VATSIM, naistaloval SB4, pripojil se k VATSIM: EUROPE-CE, a jediny ATC co vidim v seznamu je EURS_FSS (135.55). Cekal jsem, ze v seznamu uvidim LKPR_TWR, LKPR_INFO apod. At ladim jakekoliv frekvence, nikde se nic neozyva a vsude mi pise "Transmitting on: frekvence (text only)". Kde delam chybu? Poradi nekdo, co mam kde nastavit?

Diky moc[/quote]

Neděláš nikde chybu. Zkrátka byl v uvedenou dobu přihlášen pouze evropský řídící. Není potřeba nikde nic hledat či ladit. Všichni aktivní řídící (frekvence) se Ti zobrazí v seznamu a ty pak můžeš ladit, všude jinde bude jen TEXT ONLY.

V seznamu se zobrazují online řídící v jejichž dosahu jsi a které můžeš naladit. Pokud jsi v blízkosti Prahy a žádného LKxx řídícího nevidíš, jsou prostě všichni pryč ;)

Zkus se připojit kolem 20. hodiny, to asi bude vyšší účast ATC, i když teď přes prázdniny a dovolené je to asi celkově slabší.
Uživatelský avatar
By marenadl3
#101299
Zdravím, mám problém.
SquawkBox nijak nevyzvání, nedělá nic, co je společného se zvukem, kromě komunikace pilot -> řídící a naopak.
Např. když mi někdo pošle soukromou zprávu, nezazvoní to, to samé, když řídící napíše příkaz do frekvence po textu.
Pomůže někdo?
Uživatelský avatar
By Schindler
#101303
Zkus se podívat do nastavení SB, zda neni odškrtnuté \"cinkání\" jednotlivých pozic, už si přesně nepamatuju, jak to tam je. No a pak ještě můžeš zkusit Směšovač hlasitosti a jestli SB není ztlumenej, pokud máš tedy Win7
Uživatelský avatar
By Marty
#101320
Tento problém jsem měl taky. I když bylo vše nastaveno správně zvuková signalizace prostě nepřicházela. Nepřišel jsem na to, kde byl problém ale pomohlo odinstalování, vymazání registrů a opětné nainstalování jako správce.
By SWR2831
#101906
Cauky. mrkni jestli SB odebira tony ze spravne slozky.je mozne ze stratil kontakt (adresu) z nakeho blbeho duvodu.. ve SB..-OPTION-DISPLAY-(zvolit napr. text message arrival-CHANGE SOUND... a nyni se podivej jestli tam ty zvuky jsou. jestli ne, tak vyhledej-Programy86-sound(slozka z SB).