VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By PBily
#109310
Ahoj všem,

na web jsem přidal pár fotek z nakládky. Jedna rada pro všechny. Když už si myslíte, že se nemůže nic pokazit, tak se stejně něco pokazí. V pátek jsem dostal zprávu, že se kokpit nevejde do plánovaného 20 stopého kontejneru. Nevím jak se to může stát, protože rozměry napovídají tomu, že se to vejít má, ale já u toho nejsem a ani jsem to neměřil. Prozatím je to někde v Kanadě ve skladu, a protože mají dnes svátek (Canada Day - Den vzniku Kanady), minimálně do zítřka to tam bude.

Varianty jsou prozatím 2:

1) vzít kontejner bez střechy (pokud tym chybí jen manipulační prostor a spustit ho tam shora.
2) vzít 40\' kontejner, ale doprava bude stát o 2/3 více :-(

Takže se dočkáme, ale je to boj.

Petr

https://plus.google.com/photos/11326416 ... 3eGhxaagNw
By PBily
#109361
Ahoj letečtí nadšenci,

zde je malý update:

Nakládat by se mělo zítra nebo v pondělí, knihováno na loď s předpokládaným odplutím 24.7.2013, předpoklad doplutí do Hamburku je 5.8.2013, v Liberci bychom tedy mohli kokpit mít 9.8.2013

Petr
Uživatelský avatar
By anhista
#109394
[quote="Stanislav Pour"]Pěkný, držím palec, ať to dobře klapne.
Jinak ten kontejner vypadá poloprázdně - tam by se vešlo nějakýho zboží na pašung z Amériky :)[/quote]
To je nápad.. zrovna jsem si nedávno říkal, že bych si dal Beef Jerky. :D
By PBily
#109502
Ahoj,

posílám malý update. Dnes bych měl koupit finálně valník, Bude mít cca 2,40 x 4,2m za auto. Na ten naši vzácnost přemístím příští úterý nebo středu. Tento pátek by kontejner měl přirazit v Hamburku ke břehu.

Petr
By PBily
#109508
Ještě malý update... Valník není skladem a musejí ho vyrobit. Bude až příští pátek, čímž se dodávka o 2 dny prodlouží.

Petr
By PBily
#109539
Včera přišla zpráva, že první várka součástek z Opencockpit byla odeslána. Pavel doma sedí (protože nemůže chodit) a netrpělivě čeká, až mu pošťák zazvoní u dveří :-)

Jinak vozík jsem nakonec koupil od společnosti Maro Kralovice. Byla to jediná firma, která nám ho vyrobí v rozumném čase. Ostatní mají celozávodní dovolené. Tento socialistický přežitek bohužel vládne i v západní Evropě ;-)

Dnes jsem podepsal nějaké plné moci pro celní řízení, odeslal kopie OP, čestné prohlášení, že se nejedná o vojenský, či letecký materiál a těším se na příští pátek.

Petr
Uživatelský avatar
By Pavel
#109546
Ahoj,
s Petrem jsme dnes zařídili web pro náš projekt. Je k dispozici na adrese www.dc-9.eu (funguje i jen dc-9.eu) a bude obsahovat informace o našem postupu, technologii, apod. Důležité novinky samozřejmě budeme posílat i sem do fóra. Tak přidávejte do záložek, sdílejte, apod :)

PB
By PBily
#109551
[quote="Schindler"]Prohlédl jsem web, trošku více mě zaujala položka hardware, ale neobjevil jsem tam technické specifikace mašinky, na které to poběží? :)[/quote]

Béďo, ty jsi strašný rychlík. Včera jsme koupili doménu a Pavel si hrál s webem na google sites. Všechno přijde, neboj. Jo a specifikace mašinky ještě nebyla řádně specifikována. Jakmile na to přijde čas, určitě hodíme do pléna nějakou mašinu a vyslechneme vaše názory. Náš vkus je jednoduchý. Spokojíme se s tím nejlepším...

Petr
Uživatelský avatar
By Schindler
#109552
[quote="PBily"][quote="Schindler"]Prohlédl jsem web, trošku více mě zaujala položka hardware, ale neobjevil jsem tam technické specifikace mašinky, na které to poběží? :)[/quote]

Béďo, ty jsi strašný rychlík. Včera jsme koupili doménu a Pavel si hrál s webem na google sites. Všechno přijde, neboj. Jo a specifikace mašinky ještě nebyla řádně specifikována. Jakmile na to přijde čas, určitě hodíme do pléna nějakou mašinu a vyslechneme vaše názory. Náš vkus je jednoduchý. Spokojíme se s tím nejlepším...

Petr[/quote]

Tak takový vkus se cení :)
By PBily
#109640
Ahoj všem,

tak sen se nám pomalinku začíná plnit. Dnes jsem strávil 5 hodin vykládáním našeho mazlíka. Udělal jsem pár fotek, které můžete shlédnout na známé adrese https://plus.google.com/photos/11326416 ... 3eGhxaagNw

Strávil jsem v kokpitu asi jen 10 minut. Bylo už hodně šero. Ale i za těch 10 minut jsem pochopil jakou nádheru jsme přivezli. Ve srovnání s plasťákama v Berlíně, Klášterci a v různých panelákových bytech je toto úplně jiná liga. Ten pocit přepínání páček na overhead panelu (škoda, že nevím na co jsou ;-) ), které vyžadují poměrně značnou sílu na přepnutí, posunování plynových pák, ladění frekvencí na radiu, nastavování bugu na budících, zavírání klapek, atd...... Kdo si to nezkusí, neuvěří.

Zítra odpoledne začne docházet k demontáži některých částí. Pokud to chcete vidět někdo ještě pohromadě, jste vítáni kolem 13h. Po této hodině bude kokpit vcelku až za hodně dlouho ;-)

Samozřejmě udělám mnoho detailních fotografií.

Petr
Uživatelský avatar
By Pavel
#109642
Nemám slov, díky Petrovi za úžasný report. Na zítřejší odpoledne mám sbalenou sadu nářadí na demontáž panelů, foťák na dokumentování abychom věděli jak to vůbec původně patřilo dohromady, a spoustu energie a dobré nálady a těším se na zahájení práce!

PB
Uživatelský avatar
By Jindřich
#109644
On už mrzák je, je mi jasný, proč tam jedu já: \"Ještě tohle mi vymontuj.\" Už to slyším :)
Jinak Petrovi obrovský respekt, jsem si jist, že vzniká unikátní projekt 100% v rámci ČR, 99% v rámci Evropy a co se týče konkrétně DC-9, bude to světový unikát. O tom nepochybuji.
Uživatelský avatar
By Kučera
#109650
Ahoj Péťo, gratuluji ke koupi tak pěkného a zajímavého kokpitu. Přeji tobě a tvým přátelům, ať se dílo daří brzo zprovoznit. Určitě to bude hotové do tří měsíců. Jste samí šikovní kluci plní elánů a zapálení pro věc. Hodně úspěchu při zdolávání překážek.
Uživatelský avatar
By Speedy985
#109663
[quote="Jindra"]Jinak Petrovi obrovský respekt, jsem si jist, že vzniká unikátní projekt 100% v rámci ČR, 99% v rámci Evropy a co se týče konkrétně DC-9, bude to světový unikát. O tom nepochybuji.[/quote]

Teprve když to Jindra takhle napsal, došlo mi jak unikátní ten projekt je. Do té doby jsem si říkal:"tak kokpit no, který už tu jsou". Ale teď mi došlo, že to není žádnej plasťák ála iPilot Prague, ale že vy jste fakt koupili kus letadla, dovezli ho přes půlku Zeměkoule a pak z něj uděláte funkční kokpit. Smekám a držím pěsti.
Uživatelský avatar
By Pavel
#109672
Tak jsem se dnes byl poprvé podívat u Petra na DC-9. Po zvládnutí výstupu na vozík a vstupu do letadla s jednou nohou zlomenou jsem ani nevěděl kde mi hlava stojí - tohle je přesně ono. Nebudu zdržovat popisem toho, jak je to senzační a jaký je to pocit sedět ve skutečném dopravním letadle, to si ostatně zájemci budou moci vyzkoušet, až to zprovozníme.

No a to hlavní - práce začaly, domů jsem si odvezl pár panelů z pedestalu a jdu vymýšlet, jakým zázrakem tyhle krásné kousky elektromechaniky připojím k PC :)

Obrázek

PB
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7