Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
Uživatelský avatar
By Pavel
#110460
Jelikož teď ohledně naší DC9 poměrně aktivně sleduji ebay a vůbec prodej staré avioniky, narazil jsem na poměrně pěkné FMC http://www.ebay.com/itm/Honeywell-Weath ... 0895008165 za 100 babek (+ poštovné za 15) - super luxusní cena, obvykle staré FMC stojí cca 500 - 2000USD. Já ho nevyužiju a ani nemám čas ho pro někoho stavět, leč kdybyste někdo chtěli za tuhle super cenu tento krásný kousek ke své FSce tak mohu jen doporučit, popřípadě u piva poradit jak jednoduše zprovoznit třeba s NGX (jednoduše = pájku a šroubovák do ruky, ale je to jen o zapojování drátků, nic víc, práce tak na 2 - 3 večery předpokládám). Velmi letmým odhadem tipuji, že celé FMC, poštovné, i veškerá elektronika na zprovoznění by se do 3000 vešla - za to člověk nesežene ani žádné sim-hardware FMC, a navíc reálná masivní avionika je na používání podstatně příjemnější než nějaký plastový komerční šmejd.

Podle mého názoru avionická koupě roku...

PB
Uživatelský avatar
By Marty
#110462
Pavle ty jsi neuvěřitelný pátrač :-) Koukal jsem se ale na na foto a jsou mě podezřelé okraje displeje. Přijde mě to jako by to bylo vypálené. Co si o tom myslíš ? Ptám se čistě ze zvědavosti...
Uživatelský avatar
By Pavel
#110463
No, já bych ten displej stejně vymontoval, zahodil, a dal tam LCDčko. Zprovoznil bych to pomocí vlastní elektroniky, asi bych nedělal rozhraní na komunikaci původních obvodů s FSkou, to by bylo moc náročné. Takže jesti to je vypálené CRTčko tak to nevadí, snad bude to krycí sklíčko ok.

PB
Uživatelský avatar
By Pavel
#110707
Zajímavá nabídka z Německa, na prodej plně pohyblivý sim L-410 UVP, stojí v Rothenburgu a vejde se na standardní kamion... Interiér je zralý na nějakou údržbu a nejsou tam přístroje, leč to důležité - konstrukce, propojení řízení, sedačky, hydraulika, overhead ano...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Myslím, že kdybychom neměli zrovna rozpracovanou DC-9 tak už snáním, kdo do toho se mnou půjde :D Cena odpovídá stavu, ale pro někoho kdo se v něčem rád hrabe je to slušná nabídka... Není to z ebaye, případné info u mě.

PB
Naposledy upravil(a) Pavel dne 11 črc 2016, 22:15, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
By Thejackal
#110729
To FMCčko moc hezký .... jenže kdopak to postaví ? Ale líbí se mi to moc.
Uživatelský avatar
By Pavel
#112960
Dnešní kauf roku na ebayi - http://www.ebay.com/itm/CONTROL-PANEL-/ ... 2518.l4276 panel pro ladění všech 4 základních rádií. Uvnitř to bude stejné jako rádia naší DC9, klasickej Gables - tzn připojit na 4 joystick karty a hotovo. Možná by to byla zajímavá věc pro někoho, kdo chce k FSce univerzální rádio kompatibilní se všemi addony, které se navíc poměrně šikovně položí na stůl (pod monitor,...). Za litra z ebaye (tipuju tak 600 za poštovné) a cca 17 stovek za součástky je to supr cena pro někoho, koho baví zapojovat drátky. Skripty které máme v DC9 můžu poskytnout.

PB
Uživatelský avatar
By Speedy985
#112962
Sice budu možná trochu OT, když je to z Aukra, ale byl to hodně dobrej kup. Sehnal jsem nový, pouze rozbalený Xplane 10 za 650Kč(+50Kč poštovné). Takže zhruba za půlku normální ceny. No a teď šetřím na SSD, abych mohl na Rwy4u ukázat rozdíl mezi oběma simy - tedy FSX a Xplane 10.
Uživatelský avatar
By CSA075
#116671
[quote="Pavel Brodský"]
Dnes se na ebayi vyskytlo celkem pěkné rádio. Opět to není plug-and-play, ale zdá se mi že to bude o level výše než nějaké plastové komerční produkty, takže pro případného zájemce o přestavbu a interfacing by to mohlo být zajímavé: http://www.ebay.com/itm/Frasca-Radio-St ... 1327445418

PB
[/quote]

Na co vsechno ty nemas cas :-)
Uživatelský avatar
By Pavel
#116672
Čas právě nemám, kdybych měl tak už to mám koupené, předělané na arduino a prodávám to jako plug-and-play hračku :)

PB
Uživatelský avatar
By Datum13
#116675
[quote="Pavel Brodský"]
Čas právě nemám, kdybych měl tak už to mám koupené, předělané na arduino a prodávám to jako plug-and-play hračku :)

PB
[/quote]

+1 :D
Uživatelský avatar
By Pavel
#123055
A anketu kauf roku 2015 na ebayi vyhrává: http://www.ebay.com/itm/301673596983

Aneb kompletní kokpit Tristaru s veškerou avionikou za 15k USD (nevěřím, že někdo bude bidovat, když to končí za 5 dní)... K tomu 200 tisíc za dopravu do ČR a DPH a clo, takže reálná cena all inclusive bude okolo 600 tisíc předokládám, ale zase - TRISTAR  8)

PB
Naposledy upravil(a) Pavel dne 29 čer 2015, 00:33, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
By Pavel
#124014
A další kandidát na kauf roku: http://www.ebay.com/itm/Aero-commander- ... 4d&vxp=mtr

Kokpit Aero Jet Commanderu s veškerým vybavením, navíc upravený jako sim (začištěný, na podstavci), připraveno na přestavbu na sim. Lze koupit za 2500 USD a cca podobnou cenu poslat do Evropy. Ve výšledku lze tedy tak za 150 000 Kč (clo apod) mít krásný kokpit přestavitelný na sim, který díky celkovému zpracování přímo vybízí ke komerčnímu využití...

Obrázek

Obrázek

Ano, sleduju ebay velmi intenzivně a nebude tomu tak dlouho trvat a jednou taky něco pořídím.

PB
Uživatelský avatar
By Pavel
#127670
Na Glidingu někdo nabízí zadax dvě radiostanice. Ta stříbrná Tesla je podle mne bezcenná, ale ta černá Mesit by šla kuchnout, vyhodit elektroniku a ladění připojit k nějaké kartě (Leo Bodnar, Arduino, cokoliv)... a nahodit to do libovolného simu. Jelikož to je pouze vstupní (frekvence je na mechanických bubíncích), nemá to žádné výstupy, tak by to mělo po elektronické a softwarové stránce být poměrně jednoduché (bude tam několik koderů které se budou spínat podle naladěné frekvence, takže stačí napsat vhodný algoritmus který to dešifruje na frekvenci). Radiostanice zdarma, arduino za pár desetikorun na ebayi, a byl by z toho pěkný kousek na stůl.

Pro reálné využití je ta stanice bezcenná díky 25kHz dělení, ale pro flightsim podle mne ideální.

A ne, nemám čas, dělat to nebudu. Navíc tu dvě podobné stanice někde v krabici mám.

PB
Přílohy
gliding.PNG
gliding.PNG (316.08 KiB) Zobrazeno 9594 x