Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
Uživatelský avatar
By roadmonster
#103282
[quote="Lapak"]Nemáš nastavenou průhlednost FSInn oken?[/quote]
S tím jsem si vůbec po instalaci nehrál a teď jsem ještě manuálně proklikal pár oken, že je tam nastaveno 0%
[quote="Lapak"]Druhým žroutem může být "špatné" nastavení AI letadel, kde při eventu ti FSInn kolem tebe načte deset NGXek nebo podobných addonů. Ale prvně mrkni na tu průhlednost.[/quote]
Jak jsem psal, testováno při jednom dalším letadlu v dohledu a navíc jsem kvůli tomuto specielně do defaultních modelů naklikal skai letadla.

Zkusil jsem do toho FSPS Xtreme manuálně zadat FSFDTCP.exe a FSFDTCPLite.exe a FPS se zvedly o cca 2FPS, při 2D cockpitu se dostanu až na 15 celkem. Na hranici lítatelnosti a prakticky bez letadel... :(

EDIT: Moc tomu nerozumím, protože mám renderovací thready vyblokované pro FS, takže by se tam FSInn neměl vůbec cpát - samozřejmě s výhradou situací, kdy mi k tomu renderování přidá spoustu dalších letadel, ale znovu zdůrazňuju, že takovou situaci jsem zatím vůbec nenasimuloval. Další zajímavostí je, že u starého jednojádra běželo FSX obecně pomalu, ale FSInn na další zpomalení zdaleka nemělo takovej vliv.
Uživatelský avatar
By Lapak
#103284
No i tak to normální není, já když měl ještě FSInn na stejné mašině jako FS, tak FSInn na výkon neměl skoro žádnej vliv. A to byla značně pomalejší mašina, než to co máš ty. Něco se ti tam musí bít. Mrkl bych asi ještě na addony, konkrétně v dll.xml (users/uzivatel/appdata/roaming/microsoft/fsx - myslím), a zkusil je postupně vypínat, jestli nastane nějaká změna.

Ten FSPS netuším jak přesně funguje, to jenom tweakuje nastavení nebo se to zavádí jako další addon, kterej real-time dělá ve FS nějaké změny? Dá se vypnout?
Uživatelský avatar
By Schindler
#103289
Já mám stejný problém. FSInn schazuje hodně FPS a to nejsem sám. Znám i další lidi, co jim to dělá. A taky nemám slabou mašinu - ASUS K73SV (i7 2.2 - až 3.1GHz, GT540M 1GB, 8GB ...).
Uživatelský avatar
By roadmonster
#103324
Teď další zajímavá zkušenost - ten FSPS Xtreme dělá víc věcí, kromě tweaků a pročištění fsx.cfg (u mě tam např. při prvním spuštění našlo odkazy na obě grafárny - přičemž nativní je dobrá tak na MS Office - a už jenom odstraněním špatného odkazu se framerate zvedl o 15-20%) to ještě právě umí poměrně dobré multicore nastavení, které FSX nemá vůbec a FSInn jenom špatné. (plus to umí resize textur, externí framerate limiter, etc.)
Zkusil jsem do seznamu používaných addonů nacvakat všechny exe soubory ze složek FSFDT/FSCopilot a FSFDT/Control Panel, přičemž jsem FPS dostal o dalších 5 nahoru. Jsem teď s jedním dalším letadlem na 23 u 2D cockpitu a 12 u externího pohledu, pořád ten samý EDDF. Zároveň ovšem brutálně kleslo využití CPU - jsem teď na 30-50ti % při focusu ve Win a max 55% při focusu do FSX, přičemž 4. thread jede pořád na cca 90%, 3. přepíná mezi 20 (win) a 80 (FSX) a 1.+2. se flákají.

EDIT: Teď jsem se během letu dostal do dosahu LON_CTR a během komunikace okamžitě vylětěly oba první thready na 60-70%, přičemž z celého výkonu CPU mi FSInn Control Panel žere 25% - to mi přijde opravdu dost :( většinu z toho ostatně zabírá časování procesoru, nebo jak se tomu nadává - prostě výkon, který není k dispozici, ale CPU ani nic nedělá, jenom čeká někde na odezvu.
Uživatelský avatar
By Lapak
#103332
Hele, pokud to jde, stejně bych zkusil ten FSPS vypnout. Ono není tak úplně pravda, že FS neumí pracovat s více thready. Zvlášť pokud máš všechny SP, tak tam ta podpora více procesorů je. To že každý jádro bude ukazovat jiný zatížení je naprosto OK, ono to v praxi není tak jednoduchý, že každýmu jádru přidělíš polovinu práce. Zdaleka ne všechny úkoly jdou zpracovávat paralerně a v tomhle bych teda víc věřil vývojářům MS, než nějaké externí utilitě, že ty úkoly rozdělí správně...

Neříkám, že to je utilita k ničemu - nezkoušel jsem to, ale určitě zkus obě varianty - vypnuto/zapnuto a uvidíš. Je prostě možný, že to třeba s FSInnem nepočítá a pak to prostě tu FS nakonfiguruje naprosto nesmyslně vzhledem k těm addonům...
Uživatelský avatar
By roadmonster
#103334
No já to zkoušel dřív, když jsem ještě Xtreme neměl - FPS byly obecně na nepřijatelný úrovni a při puštěným FSInnu ještě níž. Teď mi navíc zůstala na rádiu viset odladěná freq, což si pamatuju jako poslední potíž při minulém běhání FSInnu. Asi zas zkusím reinstal SB ;)
By ASG29
#105331
Zkoušel jsem funkčnost FSInn... Připojím se OK, slyším OK, squawk OK. Ale mne je slyšet špatně. Čím v nastavení \"Control Panel/VATSIM/Volume\" zesílím mikrofon? V PC ho mám na maximum.
V manuálu je jen: \"...musíte najít nejlepší nastavení vaší configurace...\".
By Tommy
#105333
[quote="ASG29"]Zkoušel jsem funkčnost FSInn... Připojím se OK, slyším OK, squawk OK. Ale mne je slyšet špatně. Čím v nastavení "Control Panel/VATSIM/Volume" zesílím mikrofon? V PC ho mám na maximum.
V manuálu je jen: "...musíte najít nejlepší nastavení vaší configurace...".[/quote]

Není to špatný mikrofon? Zkus třeba otestovat mikrofon na skype...
Uživatelský avatar
By Pavel
#105334
V \"semafóru\" vedle hodin ve windows Voice -> VATSIM -> Volumes -> šoupátko Microphone.

Popřípadě na kartě VATSIM na stejném místě prověř, jeslti máš jako Microphone zvoleno správné zařízení - já se s tím trápil dost dlouho dobu a furt to nešlo zesílit, než jsem zjistil, že zesiluju mikrofón na headsetu a FSInn vesele poslouchá integrovanej mikrofon v notebooku, kterej se hlásí jako samostatnej vstup :-)

PB
By ASG29
#105335
A ty tři šoupátka u Headset jsou na co?
Jinak mám mikrofon i sluchátka zadané stejně jako v TeamSpeaku a ten mi funguje perfektně. Je škoda, že FSInn nemá možnost testování jako SB.
Uživatelský avatar
By Pavel
#105336
Ty headset jsou hlasitost, ono to nějak umí mít jinou zvukovku pro headset a jinou pro speakers, že si potom můžeš přepínat v letadle, co půjde do sluchátek a co do repráků, tj to jsou všechno jen výstupy. Vstup je pouze ten první, Microphone.

PB
By ASG29
#113778
Už nevím, co s tím... Pořád mne zlobí ten tón, který se ozve po stisknutí klávesy (nastavené pro vysílání) i po jejím puštění. Když jsem se díval na VVL, tak podle \"kontrolek\" bych měl normálně vysílat, což jsem zatím neměl možnost vyzkoušet (než jsem včera předělal nastavení, tak se JK z pozice LKPR_APP odpojil a nikdo další nebyl). Ten tón bude asi ANNOUCIATOR.wav, většinou se ozve jen jedno \"zabzučení\" (při stisku i puštění klávesy), někdy jedno dlouhé nebo dvě za sebou. Zkoušel jsem v FSInn povypínat všechny zvuky a bezvýsledně.

Druhá věc: je potřebný pro FSInn modul sbgaugebridge.dll ? Protože ho ve složce nemám...

EDIT: Nevím jak a proč, ale teď se mi to bzučení neozvalo. Ale zase mám problém s mikrofonem ;)
Uživatelský avatar
By CSA667
#114573
JJ, vše mám nastaveno jako je tady v tomto vlákně doporučeno.. ;) Otestuju nového klienta a uvidíme.. FSinn mi vyhovoval, byl na stejné obrazovce jako FSka, byl malý, přehledný a měl jsem ho hned po ruce.. já druhý monitor nemám, takže používám jen jeden a abych pořád FSku minimalizoval abych se podíval kdo je online se mi nechce.. :(

Navíc u FSInnu vidím \"na sobě\" defaultní letadlo nějaké, které pořád jezdí semnou(\"na mě\"), je to asi nějaký model, který zobrazuje mě, pro okolní provoz ale já ho na sobě vidím taky a dost mě to štve.. :(
Uživatelský avatar
By CSA667
#114582
Jop, ten model zmizel. Díky. ;) Ale s tím FPS je to stejně pořád na nic.. Je ale divné, že když mám FSinn spuštěný normál společně s FSkou, tak FPS kolem 15, jakmile najedu jen kurzorem \"nad FSinn\" tak ty FPS vyletí na 22FPS, jakmile zase sjedu kurzorem \"normál do letadla, třeba chci nastavit HDG, tak zase spadnou.. To přeci musí jít nějak spravit ne?? :)
Uživatelský avatar
By Lapak
#114585
FSInn a FPS - většinou to dělá nastavení průhlednosti. Zvlášť pokud se ta průhlednost vypíná když na fsinn najedeš, tak to by přesně odpovídalo.
Uživatelský avatar
By CSA667
#114586
Zkoušel jsem to hledat v nastavení, ale nenašel jsem.. Asi jsem slepý.. :(

PS: už jsem to našel a mám nastaveno na 0% ale pořád stejné.. :(