Oficiální fórum Czech Air Force Virtual.
Uživatelský avatar
By Petricius
#120076
Také se připojuji - díky, bylo to fajn. Snad se tím Hamachi hodně zlepší prodlevy na simu, abychom se pak případně s Gripeny vůbec sešli ve stejném vzdušném prostoru  ;) FSInn dle rozkazu nainstalován a rozchozen.
By Araneus
#120124
POZOR POZOR, další výcvikový den CEF je stanoven na 22.2.2015 ve večerních hodinách.

Nové vlákno založí a více informací doplní Ondra začátkem příštího týdne. Když tak se prosím vyjádřete, jestli vám datum a čas vyhovuje/nevyhovuje.
Uživatelský avatar
By Bace
#120153
Nebylo by možný to přesunout o den dříve ? Přece jenom v neděli večer nevim jestli je to úplně nejlepší nápad když musim ráno vstávat do práce...ovšem pokud to většině lidem vyhovuje víc v neděli tak se budu muset asi přizpůsobit :D
By Araneus
#120168
A jak jste na tom vy všichni ve všední dny, když tedy Jindra o víkendech nemůže. Což takhle pondělí nebo úterý 23. nebo 24.?

P.
Uživatelský avatar
By Bace
#120175
Pokud to nejde o víkendu tak za mě je to vlastně jedno a nějak se přizpůsobim. Tudíž za mě ano, všední dny by šly :)
Uživatelský avatar
By POndrej
#120176
Ve všední dny jsem na tom asi tak, že doma se vyskytuju až kolem páté až šesté večerní. Neměl by být problém třeba v týdnu večer, ale nemám zrovna na čem lítat. Pokud to dopadne dobře, tak snad příští týden už bych měl mít něco na čem bych mohl.
Uživatelský avatar
By Gelba
#120207
Tedy souhlas s pondělím 23.2. ? Celé to bude věnované frazeo.

Pro zájemce plánuji přeškolení na L-39 - to jest koho zajímají reálné úkony a postupy na tomto letounu. Taktéž někdy v posledním únorovém týdnu.
Naposledy upravil(a) Gelba dne 11 úno 2015, 19:41, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
By Michal Z.
#120222
I pro mě je výhodnější 23.2. ;)

Školení na Albatrosech probíhá defakto každej den, stačí sledovat TSko a případně se připojit do konverzace.
pátek - pauza (100%)
sobota a neděle cca 11:00 - 19:00 (průběžně - dle aktivit ostatních zájemců)  (85%)
Uživatelský avatar
By Michal Z.
#120466
Poslední akce šesti Albatrosů se nakonec povedla na výbornou.
Jestli by měl někdo zájem, tak dnes mužem pokročit o level dál a začnem trénovat ostřejší zatáčky, rozpady a když se zadaří, mužem zkusit i jednodušší akrobačku.
cca v 18h na TS.

Učíte se velmi rychle ;)
Naposledy upravil(a) Michal Z. dne 19 úno 2015, 17:32, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
By Datum13
#120473
[quote="Michal Zíka"]
Poslední akce šesti Albatrosů se nakonec povedla na výbornou.
Jestli by měl někdo zájem, tak dnes mužem pokročit o level dál a začnem trénovat ostřejší zatáčky, rozpady a když se zadaří, mužem zkusit i jednodušší akrobačku.
cca v 18h na TS.

Učíte se velmi rychle ;)



[/quote]
Co se na ten dnešek vykašlat a radši udělat Vojtovi provoz u dnešní zkoušky?  ;)
Uživatelský avatar
By Petricius
#120478
Chjo, já byl včera úplně sám(viz. http://www.vacc-cz.org/forum/index.php/ ... 220.0.html) a tak jsme s ATC nějak dávali dohromady frazeo, ale snad nakonec dobrý. Dnes jsem v práci opět do zítra, takže snad platí výcvik v pondělí 23.2, 2000Z. Asi budu trochu mimo, tak mě prosím omluvte, poslední dobou se mi nedaří chodit na srazy. L39 sice zalítáno mám, ale včera jsem se přesvědčil, že letět, komunikovat v běžném provozu a neztratit se, je docela záhul.
Naposledy upravil(a) Petricius dne 20 úno 2015, 08:59, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
By Michal Z.
#122256
Do letky již nově zařazena známá osobnost !!! Kendy Schwarz !!!

Tento pilot má odlétáno stovky hodin na stíhacích letadlech typu L-39, Mig-21, Jas-39. Proto bude s okamžitou platností zařazen do formačního roje na levé křídlo Leadera po dobu přezkoušení výcvikového materiálu a znalosti letounu.

Dále bude významným členem Staffu na pozici Support, které bude náležet čestnému uznání.
Máme přislíben Upgrade letounů a to v drtivé většině updatovaných repaintů pro FSX.

V první řadě se brzy dočkáme Gripenů Tigermeet všech liverií.
Následně projednáváme vládní Airbus X.

O dalších novinkách Vás již budu do budoucna informovat.
By Araneus
#122257
[quote="Michal Zíka"]

Dále bude významným členem Staffu na pozici Support, které bude náležet čestnému uznání.

[/quote]

Tohle má být Michale jako co? Pokud je mi známo, tak členy staffu jsme já, Ondra a na základě Ondrovy osobní volby také ty. Naprosto netuším, kdo je Kendy Schwarz a z jakého titulu má být členem staffu. A hlavně by mne zajímalo, kdo o jeho členství ve staffu rozhodl. Jestli ty s Ondrou, tak by bylo velice vhodné toto nejprve prodiskutovat se všemi členy staffu, tedy i se mnou.
Ráda bych znovu a opět upozornila, že CEFv je primárně virtuální aerolinka pro létání na VATSIMu. Žádný Kendy Schwarz není na VATSIMu registrován. Naprosto nepovažuji za vhodné, aby člověk, který nemá s VATSIMem nic společného byl členem stafu takovéto aerolinky.
To, jestli je podle tvé informace asi nějaký machr přes FSku není relevantní. Budu se opakovat, ale CEFv se nerovná lítání s vojenskými stroji v FSX. CEFv se rovná online létání s vojenskými stroji na VATSIMu. Je to jasně uvedeno ve stanovách.

Očekávám vysvětlení.
Uživatelský avatar
By Michal Z.
#122273
Nevím, kdo vytváří repainty na Xplane. S tímto simu. nemam žádnou zkušenost, ale co se týče Kendyho, tak je to zkušenej člověk na vytváření repaintů, eventů apod.

Drtivá většina lidí co používá aktivně FSku ho zná a ví co umí vytvářet ať už civilní aerolinky, tak i vojenský kamufláže.
CEFv je pro VATSIM samozřejmě, ale není to jen létání o jednom letadle z bodu A do bodu B. Převážně je to zaměřeno na létání ve formacích přes X navigačních nebo souřadnicových bodů. Nadále simulace cvičných bojů a to se bez interní IP adresy neobejde, tady v  hlavní roli hraje odezva připojení. SB,FSINN ani Vpilot to neumí a ani umět nebudou. To je jeden z důvodů proč piloti musí létat na FSX.

Až někdo najde způsob jak se budou moct zapojit i ostatní, tak budu jedině rád. Samozřejmě simulátory se musí napojit na dvě veřejné IP najednou tj. Interní + VATSIM.

Možná zatím registrován není, ale všechno bude ;)

Nadále nemam co vysvětlovat, pokud má někdo problem tak ať napíše vyjádření.
Za formační letku předpokládam, žádné problemy neshledam.

Aktivní piloti ve formaci jako wingmani : Ondřej Gelbič, Ondřej Plechatý, Filip Barčák, Michal Zíka.
Uživatelský avatar
By Gelba
#122274
Je mi to nepříjemné řešit tady na fóru, nehledě na to, že to nedělá úplně dobrý obraz CEFv, ale když už to tu je. Budu se snažit být věcný a pokud možno upřímný.

1) Já chápu tvůj dobý úmysl. Nicméně přijímání pilotů mám na starost já (nebrat to tak že se mě to osobně dotklo) a pokud vím tebe jsem bral do stafu jako instruktora - který s piloty bude hlavně létat, páč na to máš víc času. Nevadilo by mi kdyby si ho pozval, oznámil o co jde a byl by v tichosti přijat. Ale to s jakou pompézností ho zveme, píšeme o tom mi přijde trochu ujeté. Pro mě osobně je tu několik lidí, kterých si tu vážím strašně moc, řídí/létají s námi a žádné čestné pozice ve staffu nemají.

A to je další věc...Kendy jako pilot, proč ne...ale ve staffu? Kurňa co to s tím má společného a jaký to má důvod? Není ani den členem, Péťa neví o koho jde...a kvuli repaintům není potřeba toto. Teda dle mého názoru.

2) Každý pilot, který tu létá slušně požádal emailem, a někteří kvůli mé roztržitosti/rozlétanosti/Gelbičovstí (přeberte si to jak chcete) stále ještě čekají, až je oficiálně zařadím do našich řad. (Těm se omlouvám) Pokud vím Kendy na VATSIMu zatím nelétá. Každý člen se vždy nejdřív registruje pošle ID a vybere si volačku. Přijde mi to tedy vůči těm ostatním nespravedlivé, jelikož čekají na výcvik, který se mojí vinou ještě neuskutečnil.

3) Je mi úplně jedno co má Kendy nalétáno, co vytvořil za repainty, dokud CEF funguje tak jak funguje. Piloti moc nelétají, neb nemají co létat, to uznávám je chyba moje. Tohle je potřeba dořešit jak to CEF postavit. Nejspíš vyvážit vojenské dopraváky a roury - ale hlavně bez diskriminace simulátorů. Viz bod 4)

4)FSX a formace je krásná věc, je to úplně o něčem jiném. Ale! Má to jedno velké ale! Tohle není DCS, IL2, ale VATSIM. A jako VA na VATSIMU tohle prostě musíme respektovat. Ač se to někomu líbí nebo ne.

Bylo by úplně ideální kdyby se nás sešlo tolik, aby mohly letět dva roje FSX a XPLANE/FS9/FSX. Prostě tak aby ani jedné straně nebylo upřeno to co si od takového létání slibují. Ale dokud nás tolik nebude, tak je na to potřeba brát ohled! Není možné diktovat aby někdo prostě létal jen s FSX když ho zajímá a baví vojenské létání na XPLANu.

VATSIM je dle mého názoru dost o přístrojových procedurách, komunikaci a díky různým doplňkem také skvělá věc na VFR. Tohle vše splňuje definici létání vojenského, aniž by bylo nutnou podmínkou létat ve formaci. CEF nevzniklo s tím cílem, to se vyklubalo z úplně jiné iniciativy, které s formacemi souvisela okrajově.

Proto toto respektovat a bude-li nás více, nevidím problém dvou letek/rojů. Proti létání mimo ofiko eventy samozřejmě nic nemám, ani nemůžu, neb se jich také účastním.

ZÁVĚREM: Kendy jako pilot ano, ve staffu ne, s čestným uznáním tuplem ne (ve vší úctě k němu). Tvrzení že piloti musí létat FSX v žádném případě.
Uživatelský avatar
By Michal Z.
#122275
Tvrzení : nevim kdo tu tvrdil, že pilot musí lítat FSX ... já jen oznamuju, že formace jinak uspořádat nejdou. FSX vs. FSX + VATSIM = ANOFSX vs. FS9 nebo Xplane = NEJDE, FS9 vs. FS9 + VATSIM = ANO
Pořád mi připadá , že to někteří nechápou.

Jako samozřejmě vám nebránim lítat formace 5nm od sebe, jen si nedokážu představit, jak se nato pak budou tvářit ostatní (ATC i ostatní Air Force), ve finále to už postrádá význam.

Celou dobu tu mluvim za tzv. formační letku.

Další věc, jo asi jsem Kendyho možná vychválil, ale nadruhou stranu, on si s repaintama extrerní/interní poradí velice dobře.
Mohl by nám udělat upgrade na Gripena aby ten kokpit nebyl jako přes omalovánky, popravdě komu se líbí ? s funkcema v kokpitu neudělá nikdo nic, ale aspoń se to muže trošku zamaskovat a ne to nechat jednotnou barvou z výroby.


Další věc, pokud máš piloty, kteří chtěj lítat formace i když nejsou ještě přijatý, proč je nepošleš za mnou ?
Naposledy upravil(a) Michal Z. dne 14 kvě 2015, 18:56, celkem upraveno 1 x.