Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
#125434
Pilot omylem nastartoval, motor airbusu nasál indického technika
 
Pilot indických aerolinek udělal pravděpodobně chybu a omylem zapnul motor dřív, než měl. Proud vzduchu tak natáhl nedaleko stojícího technika, který byl na místě mrtvý. Incident se nyní vyšetřuje. Stovku cestujících přepravil náhradní spoj.

http://zpravy.idnes.cz/letecka-spolecno ... anicni_aba


Obrázek
#125924
Travel Service uzavřel historický kontrakt. Pořizuje 16 nových boeingů

Společnost Travel Service uzavřela jeden z největších kontraktů v historii českého civilního letectví. Do své flotily zařadí postupně pětadvacet nových letadel Boeing 737-8 MAX za desítky miliard korun, smlouvy na šestnáct z nich uzavřela v minulých dnech.

http://ekonomika.idnes.cz/travel-servic ... oprava_suj


Obrázek
#126102
NEJDELŠÍ NON-STOP LINKA

Dříve oznámená nejdelší non-stop linka na světě Dubaj - Panama City, jejíž zahájení Emirates odsunuly z původně plánovaného 1. února na 31. března 2016, se nakonec nejdelším letem bez mezipřistání nestane. Již 1. března tohoto roku společnost totiž otevře ještě delší non-stop linku, a to první přímé lety z oblasti Blízkého Východu na Nový Zéland bez mezipřistání. Linka EK 448/9 Dubaj - Auckland - Dubaj s každodenní frekvencí letů doplní již tak velmi bohaté spojení Emirates na Nový Zéland. V současné době létají Emirates do Aucklandu 3x denně, všechny lety Airbusem A380, s mezipřistáním v Austrálii - jedna linka má mezipřistání v Sydney, druhá v Melbourne a třetí v Brisbane. Čtvrtý denní (non-stop) let bude obsloužen typem B777-200LR. Celková vzdálenost je 14 200 km, původně oznámený nejdelší non-stop let Dubaj - Panama City 13 821 km.

(zdroj: PLANES.CZ)

Obrázek
#126403
Trochu starší zpráva, ale teprve včera jsem to zaregistroval v TV...


Mezi elitu akrobatických letců Red Bull Air Race přibyl další Čech: Petr Kopfstein

Petr Kopfstein bude po Martinu Šonkovi dalším českým zástupcem v závodech letecké akrobacie Red Bull Air Race. Kopfstein kromě příprav na novou sezonu také hledá možné sponzory. Druhý český pilot v závodech má zajímavou historii, vystudoval ekonomii a matematiku, kromě letadel "pilotuje" i svůj soukromý byznys, pracovní agenturu.

Obrázek


http://domaci.ihned.cz/c1-65107980-mezi ... -kopfstein
#126555
Letištěm v Bruselu otřásly exploze, na místě jsou ranění

Bruselským letištěm otřásly podle belgických médií dvě exploze. Příčina výbuchů dosud není jasná. Agentura Reuters informovala, že na místě je několik zraněných. K explozi došlo v odletové hale. Úřady zastavily železniční dopravu na letiště.

http://zpravy.idnes.cz/vybuch-na-letist ... anicni_neh
Přílohy
Brusel.jpg
Brusel.jpg (52.84 KiB) Zobrazeno 7127 x
#126556
Letiště musí vytahovat kbelíky. Zanedbalo opravy, do terminálu teče


Nezvyklá podívaná čeká návštěvníky Terminálu 1 Letiště Václava Havla, když více prší nebo sněží. Dvacet let stará budova je ve špatném stavu a zatéká do ní. Letiště proto musí používat pro případ takových situací kbelíky, do kterých chytá tekoucí vodu.

http://ekonomika.idnes.cz/do-prazskeho- ... oprava_suj
Přílohy
LKPR.JPG
LKPR.JPG (16.71 KiB) Zobrazeno 7127 x
#126627
Některým ostravským politikům vadí Dny NATO. Organizátor mluví o stěhování


Zatímco v Evropě sklízejí Dny NATO na mošnovském letišti uznání, část ostravských politiků prestižní leteckou přehlídku kritizuje. Někteří si přejí změnu názvu, žádné dotace nebo i zrušení akce. Organizátor mluví o tom, že pokud bude podpora od města dál klesat, přestěhuje Dny NATO do jiného státu.

http://ostrava.idnes.cz/nekteri-komunis ... zpravy_jog
Přílohy
natodays.jpg
natodays.jpg (51.75 KiB) Zobrazeno 7074 x
#127483
Letoun Emirates začal hořet po přistání v Dubaji. Nikdo nebyl zraněn


Letoun společnosti Emirates na trase z Indie do Dubaje se dostal do problémů při přistání na cílovém letišti. Aerolinky potvrdily potíže stroje Boeing 777. Na fotografií ze sociálních sítích je vidět havarovaný letoun, ze kterého stoupá kouř. Všichni cestující byli z letounu evakuováni, nikdo nebyl zraněn.


http://zpravy.idnes.cz/nehoda-letoun-em ... anicni_ert
  • 1
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 189