Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
#128328
Obrázek

Drazí piloti, VACC Czech Republic a vACC Switzerland pro Vás připravili jedinečný dárek v podobě nezapomenutelného zážitku při vánočním eventu Prague - Zurich Christmas City Bridge.
Event mezi Prahou a Curychem se uskuteční 27. 12. 2016 od 19:30 až do 23:00 hodin místního času. Můžete se tak těšit na kvalitní ATC služby na obou letištích eventu. Všem přejeme příjemný let a veselé prožití svátků.

Already exhausted from celebrating and overwhelmed with gifts? Or are you still looking for something extraordinary and unique?
No worries! The perfect present is already waiting for you. It is not an object, but an experience we offer you. Take your friends and family to the first Christmas market at Prague castle or show them the famous Christmas lighting in the streets of Zurich. Enjoy the conviviality while making demands on ATC services at Prague (LKPR) and Zurich (LSZH) airport. If you need a snack en-route, ask your cabin crew for some Christmas cookies. Let's hope there are still a few left. ;)
We aim for offering you the greatest Christmas experience possible. Our airports are nonstop staffed on 27th December from 1830z until 2200z and we are looking forward to welcome you on our frequencies!


Airport information, Scenery & Charts
LKPR - Prague
LSZH - Zurich

Suggested routes
LKPR-LSZH: BALTU L984 OKG UL984 KULOK UZ715 ANELA UN869 TEDGO T724 RILAX (FL280+, even levels)
LSZH-LKPR: DEGES Z2 XEBIX UN871 NENUM UZ39 DOMAL Z39 GOSEK (FL250+, odd levels)

Obrázek
Naposledy upravil(a) Felix dne 29 pro 2016, 19:49, celkem upraveno 1 x.
#128438
Protože byl během úterního eventu Praha - Poprad velice slušný provoz, dovoluju si tímto upozornit na nadcházející event Praha - Zurych, který se koná již příští úterý.

Eventu se zúčastní též (nyní již takřka kompletní) simulátor DC-9 v rámci real-life akce Vánoční polétání s DC-9. Když už se nemůžete akce zúčastnit osobně, přidejte se alespoň online v co největším počtu. Budeme se na vás těšit.
#128474
Já se omlouvám OK-MAF, který chtěl letět z Tuřan, ale kvůli přetížení frekvence jsem nebyla schopná mu to povolení vydat. Jakmile se na frekvenci vyskytla pauza, tak hned někdo začal mluvit, někdy i dva nebo tři naráz.
Do toho byla spousta pilotů na textu, což celou komunikaci výrazně brzdilo. Čímž moje druhá omluva patří CSA095, který dostal povolenou příletovku až napotřetí (a byl natolik disciplinovaný, že ji bez povolení neletěl). Chodilo mi na frekvenci tolik textu, že jsem to nestíhala číst. Takže i když jste měli třeba pocit, že se na frekvenci chvilku nemluví a že se nudím, tak to byl jediný okamžik, kdy jsem byla schopná probírat se tím textem a občas na něj odpovědět.
Českých pilotů, kteří umějí lítat a komunikovat, moc neletělo. Pilotů, kteří často vyváděli skopičiny, letělo hodně.
Dalším problémem bylo, že na finále foukal hodně silný protivítr a přitom ne každý pilot měl v simu stejné počasí jako piloti okolo. Takže udělat rozumnou sekvenci po sedmi majlích bylo takřka nemožné.
Dělali jsme, co jsme mohli, ale místy to bylo hodně chaotické. Bylo nás na to 5, což je na běžný event až až. Proč bylo tentokrát tolik provozu, to nevím, ani nevím, jak se to dá předpovědět.
#128479
[quote="Pavel Brodský"]
Včera LKPR 96 pohybů, LSZH 147 pohybů. Gratulace všem zúčastněným, já to nestíhal, jen jsem pozoroval z povzdálí.

PB
[/quote]

Když tak koukám na ten screenshot od MS, tak si říkám, jestli přece jen nechtělo ten udržovák udělat zaměřenej i na některý základní věci..;)
Btw, Brodha.. přijde mi divný, že ten AUI se zobrazuje v tabuce s odpočtem času, když je to odlet (byť "VFR").