Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
#130026
Obrázek


Český VATSIM si vždy v říjnu připomíná smutné výročí, kdy nás 12. října 2010 náhle opustil zakládající člen české divize, Pavel Svoboda. V uvedený den jsme ztratili nejaktivnějšího člena VACC-CZ, neúnavného rádce, trpělivého koordinátora nejrůznějších akcí, nezapomenutelného propagátora virtuálního létání a především skutečného kamaráda.

Jako každý rok se i letos uskuteční vzpomínková akce Runway to Heaven. Tým českých řídících odřídí tuto akci společně z víkendového setkání v Karlových Varech - bydlišti Pavla Svobody.

Akce nevyžaduje booking letů a je tedy čistě na vás odkud a kam poletíte, s jakým typem letadla a za jakou společnost. Rádi bychom vás ovšem, jménem všech našich řídících, požádali spíše o létání kratších linek po Evropě, které vám umožní provést v Praze více než jeden pohyb za celý večer. Uděláme vše pro to, abychom zajistili pokrytí ATC alespoň ve všech s námi sousedících státech, což by mělo nabídnout dostatečně široké spektrum vhodných destinací.

Pokud se budete chtít zúčastnit vzpomínkové akce, postačuje do poznámky vašeho letového plánu vepsat text „Pavel Svoboda memorial flight“. Pro ty z vás, kteří by chtěli vyjádřit svoji úctu k památce našeho kamaráda, nabízíme možnost zaletět, v rámci svého letu, do Karlových Varů (LKKV), kde s ohledem na kapacitu tamějšího letiště můžete provést buď nízký průlet nebo letmé přistání a vzlet. Po ukončení činnosti můžete pak opět pokračovat ve svém letu do Prahy nebo jiné, vámi zvolené destinace.

Budete-li chtít tuto krátkou zastávku v Karlových Varech podniknout, podejte letový plán (IFR) s posledním bodem vaší trati, resp. bodem prvním, budete-li z LKPR odlétat: STAY01/0010 a do poznámky letového plánu uveďte: STAYINFO01/ TG (pro letmé přistání a vzlet) nebo LP (pro nízký průlet) AT LKKV RMK/Memory of Pavel Svoboda.

Akce Runway to Heaven 2017 proběhne v sobotu 21. října v čase 16-24 hodin místního času. Jelikož naše víkendové setkání v Karlových Varech začíná již den před akcí, bude pokrytí řídícími zajištěno i v pátek 20. října ve večernich hodinách, kdy bude probíhat ladění techniky a secvičení týmu řídících.

Webovou stránku této akce najdete na adrese https://rtheaven.vacc-cz.org.

Těsíme se na vaši účast.

The Czech VATSIM community commemorates the sad October 2010, when our founding member Pavel Svoboda suddenly passed away. On 12 October 2010, we lost the most passionate VACC-CZ staff member, tireless mentor, patient event coordinator, unforgettable virtual aviation promoter, and mostly our great real-life friend.

VACC-CZ organizes annual meeting at Karlovy Vary from where we will provide ATC services for LKPR and LKKV. This is a non-booking event so any type of traffic is welcome at LKPR. You can simply participate by writing "Pavel Svoboda memorial flight" to remarks in your flightplan. For those who want to express memory of Pavel, you can proceed to Karlovy Vary (LKKV), make low-pass or touch-and-go procedure on active runway (because of low capacity of apron in Karlovy Vary), and continue to Praha Ruzyne (LKPR) or to your destination.

File IFR flight plan to LKPR with last point of route or if departing from LKPR first point: STAY01/0010 and Remarks: STAYINFO01/ TG (for touch-and-go) or LP (for low-pass) AT LKKV RMK/Memory of Pavel Svoboda.

Runway to Heaven 2017 will take place on Saturday 21st October 2017 from 14 till 22 UTC. But because our real-life meeting starts already on Friday, we will be online also on Friday 20th October in the evening while doing ATC team coordination training.

You can find the event website with links to required charts and sceneries at https://rtheaven.vacc-cz.org.

We are looking forward to your flight.
Naposledy upravil(a) Araneus dne 16 říj 2017, 22:18, celkem upraveno 1 x.
#130031
[quote="Eduard Horak"]
[quote="Bedřich Schindler"]
No, web neběží pod http, ale https. Nevím, jestli to dnes stihnu přes VACC-CZ hospodou přehodit
[/quote]
naopak, neběží pod https, ale http :)
[/quote]

Páteční rána po matematické analýze jsou těžká, hlavně že se chápeme. Zkusím to odpoledne přehodit
#130032
[quote="Petra Ondráčková"]
Jako každý rok se i letos uskuteční vzpomínková akce Runway to Heaven. Tým českých řídících odřídí tuto akci společně z víkendového setkání v Karlových Varech - bydlišti Pavla Svobody.
[/quote]

To bydlišti mi tam nesedí - z víkendového setkání = bydliště - máš tam blbý pád :)
#130207
Všichni už jsme snad zdárně z Varů zpátky. Rád bych poděkoval všem pilotům, kteří si udělali čas a přiletěli na PS vzpomenout. Provoz byl moc pěkný, vždyť ve večerní špičce LKPR eviduje přes 30 pohybů za hodinu. Také, aniž bych chtěl předbíhat, je LKAA_CTR velmi blízko získání ocenění Iron Mic pro nejaktivnější pozici v uplynulém týdnu se 44 odřízenými hodinami. O oficiálním vyhlášení, které očekávám během příštího týdne, samozřejmě budeme informovat zde i na fb stránce.
#130210
[quote="Jindřich Machalínek"]
[quote="Ondřej Kurc"]
[quote="Horký Stanislav"]
http://gallery.vacc-cz.org/Roudnice_2003
[/quote]

Mohl bych poprosit k fotkám, kde je více lidí z VATSIMu o nějaké popisky? Poznal jsem akorát PB a PS..

OK
[/quote]
Dyk tam jsou popisky, vlevo dole. A PB tam fakt neni :D
[/quote]

No jo, já si PavlaB spletl s Davidem Černým.. Díky za info..

OK
#130216
[quote="Prokop Lamser"]
...Také, aniž bych chtěl předbíhat, je LKAA_CTR velmi blízko získání ocenění Iron Mic pro nejaktivnější pozici v uplynulém týdnu se 44 odřízenými hodinami. O oficiálním vyhlášení, které očekávám během příštího týdne, samozřejmě budeme informovat zde i na fb stránce...
[/quote]

Jak řekl, tak učinil. Získali jsme Iron Mic za nejaktivnější oblastní řízení. Pěkný bonus, nemyslíte?