Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
#132167
Jakožto člověku, který v životě řídil skutečné letadlo, ti musím doporučit se těm beranům obloukem vyhnout (extrémně malé výchylky, velmi citelná středová poloha). Bohužel kvalitní levné berany neexistují...
Saitek pedály jsou o něco málo použitelnější... ne že by byly lepší, spíš to jen na nohách není až tolik poznat ;)

PB
#132170
Ahoj, Ondreji,

ja mam CH berany (http://www.chproducts.com/Flight-Sim-Yo ... d-705.html) (a pedaly a kvadrant) a jsem s nimi spokojeny. Ano, jsou to pocitacove berany, ale rozhodne berany -- proti joysticku clovek chyti alespon trochu tu spravnou motoriku. Zkratka, pro me je urcite lepsi presedat mezi Cessnou a CH Yoke, nez Cessnou a joystickem. Ale samozrejme zalezi na tvem cili :-)

V.
#132171
Cau Vlado,
Ja taky presedam mezi Cessnou a simem, litam ted hodne PC12 a dalsi mensi letadla, chtel bych aby to pusobilo aspon trochu realisticky, toho Pilatuse nejsem na joysticku poradne schopny natahnout pri pristani ve vydrzi protoze citlivost je tak mizerna ze s tim bud bouchnu o zem nebo skrtnu ocasem :)
#132173
Ja bych rekl, ze to neni ani tak o joysticku vs. berany, ale o KVALITNIM cemkolli, klidne joysticku. Mel jsem sveho casu obycejny joystick, ktery se casem osmidlal a citlivost a presnost byla naprosto mizerna, pak jsem koupil Thrustmaster T 16000M s Hallovyma sondama a ten je perfektne presny a presnost si drzi, daji se s tim delat jemne manevry.
#132174
radarada píše:
08 led 2019, 11:29
Ja bych rekl, ze to neni ani tak o joysticku vs. berany, ale o KVALITNIM cemkolli, klidne joysticku.
Aaa, tautologie, muj zamilovany obor.... ano, kvalitni je kvalitni :-)
Jestli chce Ondrej pilovat co nejlepsi pristani v simulatoru, pomer presnost/cena se zda urcite nejlepsim kriteriem.

(Jak jsem se psal, ja to beru hlavne jako trenink pro realne letani a tak je pro me ta motorika (druh pohybu) dulezity. V Cessne pri pristani pritahnu berany na svou muznou hrud (Aha! Proto neexistuji hezke pilotky -- nemohou pristat!) a kroutim s nimi, jako s volantem. To je pohyb, ktery s joystickem clovek proste nedela, a tudiz si ho nezapamatuje.

Mimochodem, T16000M mam take a je to dobry joystick. Neprijde mi tedy nijak extra -- spis ty ostatni jsou hodne spatne. A jen pro zapis: ja mam CH Yoke. Saitekovy jsem videl jen jednou a prisel mi znacne horsi. A vzhledem k tomu, ze cenou jsou tesne vedle sebe...)
#132175
Nevedel jsem, ze tautologie je cely obor :-)

Myslim, ze opravdu neni az tak dulezite, jestli kvedlas joystickem nebo berany, mas mnoho letadel, ktere maji jednoduchou paku... dobre, neni to uplne joystick, teda je, jen s trochu delsi rukojeti :-) Jakkoli jsou to spis ultralighty nez dospela letadla.
V realu - jak rikaval muj instruktor - stejne letas primarne prdeli, nikoli kniplem ;-)

Ale asi je to individualni. Takze necht si laskavy ctenar sam rekne, co je pro nej dulezite :-)