Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
Uživatelský avatar
By Vanilla
#49907
Zde bude uveden debriefing zkoušek a dosažené výsledky.
Uživatelský avatar
By ardnocz
#53089
Výsledky dnešních zkoušek: (3.6.09)

Úspěšný:

Filip Müller SFO

Neúspěšný:

Roman Silinek F/O

Tímto gratuluji Filipovi k úspěchu a nové hodnosti a Romanovi přeji úspěch při opakování praktických zkoušek. Také děkuji i našim ATC za řízení. Případné podrobnosti nejdříve zítra
Uživatelský avatar
By Pavel
#53096
Gratulace a dík z LKMT_TWR, včera to bylo příjemné, mimo zkoušených se nachomýtli i další piloti, fajn večer. Romanovi hodně štěstí pro příště, určitě to už výjde.

PB
Uživatelský avatar
By ardnocz
#53797
Výsledky zkoušek dne 1.7.09:

Řady pilotů s hodností Senior First Officer dnes rozšířil Roman Silinek, který úspěšně složil praktickou zkoušku. Tímto mu samozřejmě gratulujeme :)

Jinak chci také poděkovat všem zúčastněným řídícím, že si našli čas. Případné podrobnosti z mé strany nejdříve zítra.
By rc_czech
#53799
Ja chci taky samozrejme vsem podekovat, Ondrovi, ridicim, nejen za zkousku ale take za pomoc pri priprave na ni (podekovani leti samozrejme i na Slovensko (nebojte se, zustanu vam verny) ;), vsem co drzeli palce. Diky
By oupa
#53801
Gratuluji Romane.
Btw. jednalo se předpokládám o poslední zkoušku bez ČSAV TV jako povinného doplňku ;)
By MH
#53802
Romane gratuluju:) Tak si snad ani ten G/A nemusel vyuzit;) Jen tak dal.
Uživatelský avatar
By Filipos
#53804
Romane, gratuluji k povýšení, tušil jsem, že to tak dopadne :) Vzhůru po Evropě!
Uživatelský avatar
By Pavel
#53806
Gratulace z LKMT_TWR. Jak je vidět, nejen náš Air Prague zkoušný byl včera úspěšný :)
Uživatelský avatar
By ardnocz
#58856
Praktické zkoušky 22.11.2009

Úspěšní:

CSA364 Jiří Sochor FO -> SFO
CSA058 Filip Müller SFO -> CPT
CSA121 Vladislav Oupický SFO -> CPT

Neúspěšní:

CSA411 Jakub Šlégr FO

Omlouvám se za menší zpoždění s výsledky, ale operuji z polních podmínek. Přesto chci pogratulovat úspěšným.. a Jakubovi, aby se příští pokus povedl. Večer to byl doufám příjemný, už díky okolnímu provozu. Tímto taky děkuji ATCs. Možná by bylo záhodno zde napsat i své dojmy ze zkoušky či podrobnější debriefing.
By rc_czech
#58858
Za cely CSAv team vsem uspesnym gratulace a prani spousty stastnych pristani a Jakobovi hodne uspechu pri opakovani :)
Uživatelský avatar
By JAV
#58859
U CSA121 jsme drobné zakolísání při podlesání povolené FL120 společně odchytli a zvládli. CSA058 - nezaregistroval jsem problém.
Po první fázi zkoušky a zahájení vyčkávacích obrazců v LKTRA70 se ukázalo, že TMA Praha je beznadějně zasekané, takže další postup už byl operativním řešením vzniklé situace. O to byl večer zajímavější.

Zkušebnímu komisaři se omlouvám za občas příkřejší reakce na jeho požadavky; provozu bylo opravdu dost, takže na vymýšlení komplexních instrukcí tak, aby byly proveditelné, bylo občas nedostatek času.

Všem povýšeným gratuluji a pro CSA411 mám slova útěchy -- napodruhé to vyjde, mám s tím své zkušenosti.
By oupa
#58860
[quote="JAV"]U CSA121 jsme drobné zakolísání při podlesání povolené FL120 společně odchytli a zvládli. [/quote]
To je tak když naklikám něco jiného než readbackuju, v kombinaci s expedite descend to bylo blbý... :) Jinak všem moc díky za účast a odvedený výkon pilotům, řídícím a zkušební komisi. Povýšeným gratuluji a Jakubovi to určitě vyjde příště.
By Jouza
#58861
Slava, diky za frcku a vzhuru do Evropy, uz se tesim na Frantiky, Madary a dalsi exoty. Zkouska byla vcelku dobra, zajimavy pocit je byt s JATRem prvni na odletu a za sebou 3 nazhaveni bulici stejnym smerem. Uzil jsem si hlavne holdovani, az se mi tocila hlava, nastesti byl 1 hold doprava a druhy doleva. Diky fsem zucastnenym a taky panu Billovi G., ze mi Woknousy a FS nezlobila a ruzovemu operatorovi, ze spojeni vydrzelo po celou dobu akce.
Uživatelský avatar
By PavelS
#58865
Gratulace i z LKKV.
Musím říci, že jsem vlastně měl jen CSA364 (ostatní na Eastu) a musím řící, že mu nemám co vytknout, což se v historii zkoušek moc nestávalo. Takže 364 určitě velká gratulace, pokud to ve stejném duchu probihalo i na Easu, tak gratulacia o to větší.

411 vypadl nějakou chybou hned na začatku a věc jsme probrali na veřejném debrifingu po přistání :)
By kubino83
#58868
Zdravim všechny...gratuluji Filipovi (CSA058), Vladovi (CSA121) i Jirkovi (CSA364) k jejich úspěšným zkouškám! ;) . Já to štěstí neměl , i když jsem se důkladně připravoval :( . Stalo se mi totiž něco, co jsem zatím v dosavadní krátké praxi nezažil. Před BODALem, při změně headingu, mi letadlo začlo padat kolmo k zemi. Vzal jsem to do ruky a několikrát jsem se pokoušel během letu zapnout A/P, ale pokaždé se dělo to samé. Po chvíli čumák kolmo dolů (Nemáte s tím někdo zkušenost?Mám 737-500 od Wilca.. Nevím, co jsem kde zmáčknul a na nic jsem nepřišel (správně nastavený HOLD, ALT, V/S...). Nedodržoval jsem díky tomu výšku a chvílemi ani směr. Měl jsem chuť vypnout comp a jít něco rozbít :mad: . Protože letět na ruku zkoušku, přitom readbackovat,ladit frekvence,pokoušet se opět o A/P a dodržovat výšku rychlost i směr bylo nad moje síly. Nervozitou jsem propotil tričko. Já se po Evropě ještě nepodívám, ačkoli jsem po tom tak toužil. Teď už toužím jen po tom, abych mohl co nejdříve zkoušku zopakovat. Chci se tedy zeptat: Kdy bude opravný termín pro tak neschopná individua, jakým jsem já??? :/


Obrázek
By rc_czech
#58874
[quote="kubino83"]Chci se tedy zeptat: Kdy bude opravný termín pro tak neschopná individua, jakým jsem já???[/quote]
Po uplynuti restrikce a v momente, kdy budes pripraveny, kontaktuj instruktora se zadosti o provedeni prakticke zkousky.
Uživatelský avatar
By Filipos
#58897
Já chci poděkovat řídícím za prima večer, moc jsem si to užil, a též chci pogratulovat nám třem úspěšným :) Jediné, co mi bylo zpětně trochu líto, tak že nedošlo na procedurální řízení, chtěl jsem si to vyzkoušet :)

[quote="kubino83"]...Měl jsem chuť vypnout comp a jít něco rozbít...[/quote]
Chápu, že tě to naštvalo - já kvůli zkoušce přeinstaloval Windowsy, protože pád FSky/BSOD by mě asi stál duševní zdraví :) Na podruhé to určitě uděláš, uvidíš...

[quote="JAV"]...že TMA Praha je beznadějně zasekané...[/quote]
Co se tam dělo?

Štrůdl letadel čekajících na odlet...
Obrázek
By oupa
#58900
[quote="kubino83"] Chci se tedy zeptat: Kdy bude opravný termín pro tak neschopná individua, jakým jsem já??? :/
[/quote]

Domnívám se v rozporu s tím, co psal Roman, že na praktickou část se žádné restrikce nevztahují. Zkoušku lze po vyřešení technických problémů opakovat dle dohody, nejlépe až přibudou další adepti na postup.
By kubino83
#58901
[quote="oupa"]Domnívám se v rozporu s tím, co psal Roman, že na praktickou část se žádné restrikce nevztahují. Zkoušku lze po vyřešení technických problémů opakovat dle dohody, nejlépe až přibudou další adepti na postup.[/quote]


To může ale trvat dost dlouho. Byl bych rád, kdyby se uskutečnila oprava co nejdřív. Nerad bych čekal třeba po Novém roce nebo tak něco. Myslím, že odzkoušet jen jednoho člověka není zas tak náročné. Vždyť vlastně stačí 3 řídící, což je v v našem FIR běžné a 1 zkoušející. No uvidíme, zkusím se spojit s některým instruktorem a nějak se domluvit. ;)
By kubino83
#58902
[quote="oupa"]Domnívám se v rozporu s tím, co psal Roman, že na praktickou část se žádné restrikce nevztahují.[/quote]


To si taky myslím. Ani v kariéře na webu ČSAV nic takového není. Tak uvidíme...


Obrázek
By rc_czech
#58903
[quote="oupa"][quote="kubino83"] Chci se tedy zeptat: Kdy bude opravný termín pro tak neschopná individua, jakým jsem já??? :/
[/quote]

Domnívám se v rozporu s tím, co psal Roman, že na praktickou část se žádné restrikce nevztahují. Zkoušku lze po vyřešení technických problémů opakovat dle dohody, nejlépe až přibudou další adepti na postup.[/quote]
Omlouvam se za desinformaci.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16