Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
#57876
Chybí ti VB6 runtime a VB6 common controls.

If you happen to encounter this problem, simply uninstall both FSInn and FSCopilot, then install again FSCopilot, this time checking the very first option you can select:

\"Check if you want that the installer try to update your system files.(You may install VB6 runtime and VB6 common controls by yourself)\".
#57887
[quote="George_L"]PŘÍSPĚVEK BUDE SMAZÁN

Failed to create FSCopilotFSInn.Chat (CWNDFS98MAIN=1ee6234)

Nemá někdo čas na help? Jsem na LKPR[/quote]


Na desktopu:

Start - Programy - FSFDT - FSInn UI

Otevře se FSInn okno (na desktopu), kliknout na CHAT, otevře se CHAT okno. Vsechno zavřít, spustit FS a hotovo...
#57888
[quote="amalka"]


Na desktopu:

Start - Programy - FSFDT - FSInn UI

Otevře se FSInn okno (na desktopu), kliknout na CHAT, otevře se CHAT okno. Vsechno zavřít, spustit FS a hotovo...[/quote]

Jo, to jsem si tam přečetl, akorát jsem si nevšiml, že se otevřelo druhé okno. Takže snad vyřešeno.
#61908
K tomu zobrazování - mám pocit, že jsem už v FSInnu prolezl a proklikal všechna možná hejblátka a nejsem schopný ho donutit \"neblbnout\" při výběru zobrazovaného modelu. Sem tam mi místo SAS vybere Norwegian, ale to je asi tak nejblíž, co umí. A koukat na China Airlines místo Austrianu už mě neba. Pomalu abych každé letadlo manuálně vybíral a to díky skAI mám 99% okololítajících modelů... přikládám jeden screen, který dokazuje, že si to musím sám vybírat...
[img=resolve]http://www.fleet-transfer.cz/dataftp/FSInn_resolve.JPG[/img]

a jeden screen, který ukazuje moje aktuální nastavení - poznáte v něm někdo chybu?
[img=settings]http://www.fleet-transfer.cz/dataftp/FSInn_settings.JPG[/img]

Předem díky za rady.

A ještě poslední dotaz k typu letadla - mám-li DHC6, jakékoliv ATR a podobně, píšu typ jako H2P, nebo existuje typ \"Turbo\", tedy H2T?
#61910
S tím se bohužel moc dělat nedá, protože problém je v tom, že strašná spousta pilotů má špatně nastavené zobrazování vlastního letadla, popřípadě tam má nastavené livery, které ve skutečnosti na daný typ letadla neexistuje. Hodně letadel CSA se mi zobrazuje jako Air China a vždycky, když se po chatu zaptám pilota, co tam má nastaveno, ukáže se, že to má špatně on.
#61919
No... s tím bych tak docela nesouhlasil - první screen přece ukazuje, že cíl o sobě skutečně vysílá A340-600 a DLH - já v DB mám jak A340-600, tak i na něj liverku Lufthansy. Jde mi o to, proč mi FSInn vybírá A300B Indian Airlines????
#61925
[quote="roadmonster"]No... s tím bych tak docela nesouhlasil - první screen přece ukazuje, že cíl o sobě skutečně vysílá A340-600 a DLH - já v DB mám jak A340-600, tak i na něj liverku Lufthansy. Jde mi o to, proč mi FSInn vybírá A300B Indian Airlines????[/quote]
První screen ukazuje, že o sobě nevysílá vůbec nic. :D

No prostě to musíš nadefinovat. :)
#61926
[quote="roadmonster"]
A ještě poslední dotaz k typu letadla - mám-li DHC6, jakékoliv ATR a podobně, píšu typ jako H2P, nebo existuje typ "Turbo", tedy H2T?[/quote]

DHC-6, ATR, L-410 je vše L2T

L jako LANDPLANE
2 jako počet motorů
T jako turboprop (P piston, J jet)
#61927
První screen ukazuje že vysílá správně. Jak typ letadla tak aerolinku. Nic jiného se na vatsimu nepřenáší. FSInn klient někdy navíc přenáší verzi FSInnu a přesný popis použitého letadla. Obojí ale je jen informativní text bez jakéhokoliv dalšího použití.
#61935
Landplane? Kua, já myslel, že to má bejt Highwing / Lowwing?

Ad ICAO Custom - no to se uklikám... :-( Vlastně mi pořád nikdo uspokojivě nevysvětlil, proč když user vysílá správný typ i aerolinky a já mám správný ty i aerolinky ve FSInnu, proč se mi to bez dalšího zasahování nenačte správně... Pochopil bych, že to ze všech modelů nebude fungovat u pár specialitek, ale když to nefunguje u ničeho všetně takových obyčejností, jako je B738 RYR nebo A320 AFR, jde mi z toho hlava kolem.

Takže to chápu správně, že vy všichni jste nejdřív dva dny seděli a klikali v ICAO Custom, než se Vám sem tam něco zobrazilo správně???? :O
#61941
Hele to ne, tak se poprvé připojíš a naklikáš letadla okolo, pak během letu třeba nad FFM se ti něco čte, tak to naklikáš... Mě to ani tak nepřišlo, že ze začátku by to bylo kdoví jak hrozný. Spíš mě tíží, že vážně neznám icao kódy všemožných aerolinek. A mám dojem, že někdy se to i trefí, ale podle jakého klíče, to netuším. :)
#61944
Hele, když ty se nenamahaš ani přečíst ten link nahoře tak to je pak těžký.

MCDU sajta, která dělala REPOSITORY RESOLVING, tedy přiřazení konkrétního AI modelu konkrétnímu ICAO letadla a aerolinky je DOWN (byla hacknuta a dodnes plně neobnovena)

Když funguje, tak poté co ti FSInn prohlédne všechna použitelná letadla tak k nim vytvoří unikátní kód a tomu kódu hledá odpovídající typ a aerolinku v tý databázi na MCDU. Proto dřív nebylo potřeba s FSINnem vůbec nic dělat, v podstatě ses připojil a viděl si všechno správně (ono se to stáhlo jednou pro všechna letadla co máš a pak se to tahalo jen když si nainstaloval nějaké nové letadlo u sebe).

A protože teď MCDU nefunguje, tak neexistuje vazba mezi AI modelem a ICAO typem / aerolinkou v udaji o cizím letadle. A toto je nutné hold ručně vytvořit přes ICAO CUSTOM. (Teoreticky by šlo stáhnout registry FSINnu někoho, kdo má SKAI a FSInn měl puštěný před pádem MCDU, tedy jeho registry tím pádem obsahuje ono chybějící přiřazení....)

Já jsem po pádu MCDU po reinstalu, takže taky mám prdlajs a samozřejmě mě nenapadlo si registry zazálohovat. Takže to dělám jako Vojta, prostě občas když vidím že to nesedí tak si tam to cizí letadlo ručně opravím. Za UFO trojúhelníky mi to stojí.
#62321
Podle mne se tam v tom rámečku odškrtne ten obláček (tj obrázek obláčku zmizí) co tam je u volby VATSIM a FSInn Wheater. Tím se podle mne stahování počasí zdisabluje. Nicméně práve v FSInn je počasí pod volbou FSInn Wheater poměrně dobré a je na zvážení, zda tam tahat i ASV.
#62339
Co přečíst návod?

Chápu když se někdo ptá na nějakou zákeřnost, ale ptát se na takovouhle hovadinu jasnou když ne na první pohled, tak hned na ten druhý do návodu, to mi přijde trochu divný. Tobě ne?

Turn the weather off by default (Inn Control Panel -> Set -> Weather [Check/Uncheck]). With this option You will in effect use whatever alternate weather you already have in effect with Flight Simulator.

Or (what I consider preferred) turn it off or on on-the-fly by clicking the CAVOK bottom to turn FSInn\'s Weather off or clicking the VATSIM cloud to turn it on. When you turn FSInn\'s weather off, use FSX\'s download real weather +15 minute option. To resume FSInn\'s VATSIM weather, just click on the cloud next to VATSIM
#62345
[quote="amalka"]Co přečíst návod?

Chápu když se někdo ptá na nějakou zákeřnost, ale ptát se na takovouhle hovadinu jasnou když ne na první pohled, tak hned na ten druhý do návodu, to mi přijde trochu divný. Tobě ne?

Turn the weather off by default (Inn Control Panel -> Set -> Weather [Check/Uncheck]). With this option You will in effect use whatever alternate weather you already have in effect with Flight Simulator.

Or (what I consider preferred) turn it off or on on-the-fly by clicking the CAVOK bottom to turn FSInn\'s Weather off or clicking the VATSIM cloud to turn it on. When you turn FSInn\'s weather off, use FSX\'s download real weather +15 minute option. To resume FSInn\'s VATSIM weather, just click on the cloud next to VATSIM[/quote]



Ano,máš pravdu,sorry,ale návod som nejak preletel,a vypadlo mi to.Nabudúce budem pozornejší
#62536
Mám ešte jednu otázku.Mám nainštalované nejaké knihovny modelov z ktorých teraz ťahá FSinn.Chcel by som ale nainštalovať nový traffic.Mám FSINN odinštalovať,a po inštalácii toho trafficu znova naištalovať,alebo ho zoberie aj bez toho?Lebo sa mi moc nechce znova tam naklikávať všetky modely ktoré tam už mám...
#62537
Fsinn nepouziva zadne knihovny modelu ale vsechna letadla (default, placena, jen ai modely) ktera najde nainstalovana ve tve fsce. A tyhle letadla lze libovolne z \\aircrafts ubirat i pridavat.
Jediny problem je tedy v prirazeni konkretniho modelu (jedno jestli placeneho nebo ai letadla) ke konkretnimu typu a aerolince v zalozce pla/icao custom. To je bohuzel nutne dnes udelat rucne.