Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By IL62
#66383
Mohl by mi, prosim nekdo poradit jak v B 737 NG od PMDG zapnout TCAS? Nasel jsem ho ve virtual cocpit, ale kdyz na nej kliknu, otevre se mi v novem okne poze cerny displej.
By rc_czech
#66386
Prepinac odpovidace prepni do poloho TA/RA (na radio panelu) a zamacknout TFC - traffic switch - na EFIS Control panel (tam kde nastavujes radius navigacniho dispaye (stejny prepinac))
Uživatelský avatar
By Pavel
#66387
Vidíš panel rádia, respektive odpovídače? Tam máš takové točítko, tak ho otoč uplně doprava na TA/RA (možná je lépe vidět ve 2d panelu).
Uživatelský avatar
By Stanislav Pour
#66390
TCAS u PMDG je docela divný. Když jde do tuhého tak to na letadlo upozorní - to ano. Ale pro sledování tfc v okolo letadla tomu moc nevěřeím. Zdá se mi že bud umí vidět jen letadla POD/NAD sebou ale nidky ne všechny. Je to jen můj pocit?
By rc_czech
#66391
No nastuvujes si co se ti ma zobrazovat, podle toho v jake fazy letu si: ABOVE, IN, BELOW
Uživatelský avatar
By radarada
#66395
Jeste poznamka - tusim, ze TCAS je u PMDG az ve variantach 800/900, resp. po instalaci tohoto dodatku se objevi TCAS ve vsech 600 - 900.
V samotnem 600/700 neni.

A ano, na radio panelu si definujes, jestli ma sledovat provoz nad, v hladine +/- nebo pod letadlem - v zavislosti na modu letu (stoupani/hladina/klesani) - nutno prepinat rucne.

Rada
By rc_czech
#66396
plus myslim, ze bylo jeste neco treba (pre)nastavit v nastaveni TA-ROLETOVA-NABIDKA-V-FS/.../PMDG/...
By IL62
#66397
Diky za vycerpavajici odpovedi.
Uživatelský avatar
By Jindřich
#66400
Vezmi klasiku od Wilco, vše vude fungovat hned bez vysvětlování. Jinak mody jsou ABV (Above - pro vzlet a stoupani), NORM (nepouziva se) a BLW (Below) pro let v hladině a klesání.
By rc_czech
#66422
A uplne nejlepe udelas, kdyz se das k AP (neni mysleno auto pilot)...
Uživatelský avatar
By Filip
#66427
[quote="rc_czech"]A uplne nejlepe udelas, kdyz se das k AP (neni mysleno auto pilot)...[/quote]
Jak k AP? K CSAv přece.... :D
By Norman Ramsey Briggs
#66431
Jako pilot Air Prague zastávám názory nikoli nepodobné jedné z vět Ludvíka XIV.: Jedna flotila, jeden letový řád, jedny finance. Je to osboní aerolinka, která dává letům řád a to ne formou špehování, kdy kdo udělal jaký přestupek.
By oupa
#66437
Tyhle flejmy každého jenom otravují, já bych všechny ty aerolinky zrušil. Btw. výrazem špehování jsi mě celkem namíchnul - to máš na mysli ACARS a FDR? To se podle mě jedná o velké nepochopení - veškeré sledování letů má být pomůckou pro piloty, aby si uvědomili chyby. A ve druhé vlně až upozorní instruktory na piloty, kteří by možná potřebovali pomoc.
By radbrad4
#66452
Jeste k tomu TCAS- U Wilco Airbus series vol. 1 mam problem, ze i kdyz je TCAS zapnut v TA/RA, tak me sice na provoz upozorni, ale nevyda RA. Na Jindrovu radu jsem nahanel v offline provoz, skutecne jenom krici traffic, traffic. Nemate nekdo stejny problem ci nevite jak to resit? :)
BTW: Co ta A320 family od Airsimmer? Mate s tim nekdo zkusenosti? :)
Diky, R.
Uživatelský avatar
By torpy68
#75992
Mám problém,po reinštale os,a fFS9 som nainštalil Wilco vol1,no a nefunguje mi TCAS.Ja traffic vidím,ale TCAS neukazuje nič.Predtým to fungovalo v pohode.Skúsil som reinstal Wilco,ale nepomohlo.
Nevie niekto čím by to mohlo byť?
Uživatelský avatar
By amalka
#75999
[quote="radbrad4"]Jeste k tomu TCAS- U Wilco Airbus series vol. 1 mam problem, ze i kdyz je TCAS zapnut v TA/RA, tak me sice na provoz upozorni, ale nevyda RA. Na Jindrovu radu jsem nahanel v offline provoz, skutecne jenom krici traffic, traffic. Nemate nekdo stejny problem ci nevite jak to resit? :)
BTW: Co ta A320 family od Airsimmer? Mate s tim nekdo zkusenosti? :)
Diky, R.[/quote]


TCAS ve FSce žádný RA nevydává a pokud už ano, pak je to simulované náhodně bez ohledu na to, co dělá konfliktní provoz. Tuším že Wilco Citation X má ve zvyku vydávat RA vždy a pouze ve stylu CLIMB, CROSSING, CLIMB, což je navíc poměrně specifický případ RA, protože přednost má takový manévr, aby se letadla ve stejné hladině vůbec neocitla.