Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By jari.r
#77241
Dobrej, poslední dobou (cca 2 dny) se mi stane, že mi z ničeho nic, přestane fungovat ukazatel rychlosti. Při startu jde normálně a jak vzlítnu tak tam skočí samé nuly a nevím kolik letím, zkoušel jsem i jiná letadlo, ale to samé. (zkoušeno B738, B735). Jestli máte někdo podobnou zkušenost, dejte vědět. Díky.
Uživatelský avatar
By martinz
#77243
Nezapnul jsi vyhřívání pitotovy trubice a ta ti v tomhle počasí zamrzla :)
By jari.r
#77248
díky, nezapnul jsem si vyhřívání pitotovy trubice. ;)

díkec vůbec mě to nenapadlo, už to jde ;) ja ja dnes kvůli tomu přeinstaloval celej FS i s doplňky, no ale aspoň to mám čistý. ;)
Ještě jdnou díky všem.
Uživatelský avatar
By Luboš Kučera (LK 154)
#77259
Mně to u PMDG NG někdy bohužel zamrzne, i když mám vyhřívání zapnuté. Vypozoroval jsem, že je to tehdy, když je v ATISu varování před \"Severe Icing\". Prý je to bug a doporučuje se vypnout počasí v FSUIPIC, ale to se mi nechce. Celkem mě to otravuje, stejně tak asi i řídící, když se jim nekontrolovaně proháním mezi SLPéčkama. Máte s tím někdo taky problém? Každá rada vítána. Dík.
Uživatelský avatar
By Jindřich
#77266
MADDOG zamrzá standartně (a brutálně - nebudu rozebírat), dobré je, že se na to člověk může připravit (na oknech se objeví jinovatka). DA Fokker icing zase zahlásí kontrolkou. Holt, jsou i lepší addony než PMDG NG (mě toto do FSky už nesmí).
Uživatelský avatar
By Luboš Kučera (LK 154)
#77275
[quote="amalka"]Používáš active sky?[/quote]
Ne. Myslíš, že by pomohlo ho používat? Mam ho někde staženej, ale z důvodu neochoty a lenosti pouštět se do něčeho nového a neznámého jsem ho nenainstaloval.

[quote="Jindra"]MADDOG zamrzá standartně (a brutálně - nebudu rozebírat), dobré je, že se na to člověk může připravit (na oknech se objeví jinovatka). DA Fokker icing zase zahlásí kontrolkou. Holt, jsou i lepší addony než PMDG NG (mě toto do FSky už nesmí).
[/quote]
A jak to tedy řešit, pokud mi zmizí indikace rychlosti během letu? Jediné co funguje je ukazatel Ground speed, ale z toho moc odhadovat neumím.
Uživatelský avatar
By amalka
#77276
Aha, ne Active Sky má právě tenhle problém, že s některými addony zamrzá pitotka i přes zapnuté vyhřívání. Tak jsem myslel jestli to není tahle chyba.
Uživatelský avatar
By Petr Hagyari
#77370
A pro některé addony jako Wilco 737 námraza neexistuje vůbec. Když to nezapnete, tak se nic neděje. Smutný!
Uživatelský avatar
By Luboš Kučera (LK 154)
#77399
Ještě jednou se zeptám, jestli je nějaká frazeo nebo postupy, co dělat, pokud mi pitotka zamrzne, a k dispozici mám jen Ground Speed nebo True Airspeed.
Dík.
Uživatelský avatar
By amalka
#77401
Přehodis indikaci na vstup ze snímače first officera. Pokud zamrzne i ten tak koukáš na poslední záložní přístroj. A pokud zamrzne i ten, tak je příslušné frazeo v bibli.

Jinak myslím, že TAS se také počítá z údajů z rychloměru (tedy v tomto případě z toho zamrzlého pitot-statického systemu), takže podle mého by neměla fungovat ani ta.