Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
Uživatelský avatar
By Kučera
#98997
Hele rošťáci nedávejte sem tak pěkné ukázky z polétání, na tem můj stařičký počítač to nemůžu nainstalovat a pak vám závidím a to se nemá. Zdravím , přeju krásné letní dny a hodně pěkných krajin při polétávání.
Uživatelský avatar
By Pavel
#107332
No, a jak dlouho ten trial vydrží? Já ho kdysi měl, a vždycky zmizely oběkty ještě než jsem stihl vypushovat :( (asi moc prožívám preflight, kdybych to odpálil za 2 minuty tak to stihám)...

PB
#107333
No, včera jsem to nainstaloval už když jsem stál v Praze, ale při spuštěné FSce jsem to zapomněl aktivovat, takže nahrání do FS proběhlo až v Ženevě ... a těch 25 nebo 30 minut, co jsem tam stál, jsem tam objekty měl ... tak nevím. Sice byla noc, ale právě jsem žasnul nad těmi objekty ... No co, když letíš na otočku, tak to stačí.
#107336
Jojo taky jsem zkoušel jejich scenerky + GSX, GSX je super (lepší než AES a má to dobré vyhlídky do budoucnosti) ale ty trial scenerky mi nevydrželi ani do tý doby než jsem zcela odzkoušel GSX, takže tipuju že jejich výdrž je něco okolo 20 minut (možná 30) :))
Uživatelský avatar
By JKol
#107342
všechno to je jenom o nastavení, já lítam na 6 let starým noťasu, teď mam nový chlazení, protože to starý to už nezvládalo, procesor 2,40GHz a 2 GB RAMky a v jiný části fóra můžeš vidět co z toho vytáhnu na cca 20 FPS :)
#107354
[quote="JKol"]všechno to je jenom o nastavení, já lítam na 6 let starým noťasu, teď mam nový chlazení, protože to starý to už nezvládalo, procesor 2,40GHz a 2 GB RAMky a v jiný části fóra můžeš vidět co z toho vytáhnu na cca 20 FPS :)[/quote]
No jo, když já jsem puntíkař, a když létám tak chci aby to nějak vypadalo a s mojí sestavou je lepší FS9+plné všechno+hromada add-onů než FSX+plné nastavení. To v tom FS9 to vypadá a běží lépe. Mě by to nevadilo, jenže nové add-ony se prakticky dělají už jen do FSX.
#108106
Právě před malou chvílí jsem dosednul v Teheránu (Imam Khomeini OIIE) a musím pochválit tuto scenérku: http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php ... id=8952741

Musím říct, že mě mile překvapila tím, že je docela obsáhlá, obsahuje spoustu objektů v okolí letiště, krásně mají zpracované osvětlení apronu. Fakt moc hezké. Myslím, že výlet do Teheránu, třeba pro takové kapitány ČSAv, stojí za zvážení. Navíc ATC se připojil na OIII_APP a byl velice profesionální. Nevěděl jsem co od něj čekat a jak na tom jsou s úrovní v této části světa, ale byl úplně v pohodě. Takže není čeho se bát a hurá do Teheránu.

Mapy a další scenérie: http://www.vatir.ir/index.php/Frontpage
#110494
No, takže už vidím, že když někdo vidí Maďarsko, tak automaticky VACCHUN a mě.
Takže, za VACCHUN říkám, že nevíme a tímto se zabývat nebudeme.

A navíc - můžu se zeptat, cos čekal? V dnešní době, kdy si na netu najdeš i to, co jsem já měl dneska na oběd?
Uživatelský avatar
By Pavel
#112058
V nedávné době jsem dělal poměrně detailní průzkum všemožných free scenérek pro general aviation, které stojí za to. Chtěl jsem ve škole do Beechcraft simu hodit nějaké nové destinace, které budou zajímavé pro malé letadlo. Z toho pěkného co jsem našel:

KGCN Grand Canyon
http://www.rikoooo.com/en/downloads/summary/68/473
Scenérka letiště, ale hlavně i celého Grand Canyonu s velmi velmi jemným meshem a supr fototexturami. Samotné letiště je cca altitude 7000ft, a převýšení Grand Canyonu odspoda až na horní hranu je cca 2 kilometry, takže je kde blbnout a trénovat nekázeň. Must-have.

2S1 Vashon Municipal
http://fullterrain.com/freeware.html
Prošel jsem všechny freeware scenérky ORBX, většina za moc nestojí (čti obyč letiště uprostřed ničeho, sice hezky udělané, ale nic spešl. Vashon je výjimka, asi zatím vůbec nejadrenalinovější letiště které jsem v FSX kdy měl. Malinké letiště poblíž Seattle, které je uprostřed lesa (doslova). Přistát a vzlétnout tady fakt není sranda ani za bezvětří.

Catalina Island
http://www.aerosoft.com/cgi-local/us/ib ... wd,,D00005
Freeware od aerosoftu, fotoscenérka ostrova St. Catalina, nedaleko LAX. Jelikož je to součást jejich US Cities projektu, tak úroveň payware scenérky samozřejmostí, navíc na dolet např od Hollywoodu.

TNCM
http://www.freewarescenery.com/fsx.html
Klasika z Karibiku, v luxusním zpracování - podle mě naprosto srovatelné s lepšími payware - včetně lodiček a palem okolo, celý ostrov. No a hlavně hned vedle TNCM letiště je letadlovka, na které se dá přistávat - ideální zábava s BE58 :)

PB